Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тренінг Міжнародний екон. аналіз(1).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
48.78 Кб
Скачать

Список wев-ресурсів

Асоціація країн Південно-Східної Азії (АСЕАН)www.aseansec.org

На офіційному сайті організації розміщено інформацію про історію її створення, співробітництво з іншими державами світу, країни-учасниці та ін.

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (БАГІ)www.miga.org

На сайті розміщено інформацію про історію створення агентства, його цілі і завдання, а також принципи роботи, про країни-члени агентства, проекти, що реалізуються в різних країнах.

Всесвітня організація туризмуwww.world-tourism.org

Сайт містить інформацію про організацію, органи та члени, програми, посилання, новини у цій сфері економіці.

Всесвітній економічний форумwww.weforum.org

На сайті цієї організації розміщено щорічні звіти ВЕФ, звіти з глобальної конкурентоспроможності, новини,на кшталт, результатів дебатів у Давосі, відомості про щорічні зустрічі членів, партнерів ВЕФ, ініціативи, запропоновані та запроваджені у різних сферах глобальної економіки, календар подій, наукові статті та ін.

Група Світового банку www.worldbank.org

На сайті групи Світового банку розміщено загальну інформацію про його діяльність, в основному про функціонування, а також статистичні матеріали та річні звіти. Тут можна ознайомитися з щорічним статистичним виданням групи Світового банку “World Development Indicators”, яке містить близько 800 показників щодо різних країн світу за такими розділами, як загальний огляд світового розвитку, населення, навколишнє середовище, економіка, держави і ринки, глобальні зв’язки. У вільному доступі на сайті розміщено значну частину матеріалу в електронному вигляді.

Державна митна служба України www.customs.gov.ua

Крім загальної інформації про структуру, функції та поточну діяльність Державної митної служби України сайт подає митну статистику зовнішньоторговельних операцій держави, систематизований перелік ставок ввізного мита, інформацію про внесення змін до ТН ЗЕД.

Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків “Держзовнішінформ” - www.ukrdzi.com

Офіційний сайт “Держзовнішінформ” містить величезний ресурс зовнішньоторговельної інформації. Пошукова система сайту “Держзовнішінформ” забезпечує контекстний пошук у рамках всього архіву періодичних видань Центру.

Інститут глобальних стратегій www.igls.com.ua

Офіційний сайт Інституту містить аналітичні матеріали Інституту, які стосуються актуальних питань геополітики, економіки та внутрішньої політики України, а також статті та інтерв’ю експертів.

Інститут економічних досліджень і політичних консультацій www.ier.kiev.ua

Інститут міжнародної економікиwww.iic.com

На офіційному сайті Інституту подано наукові статті, присвячені проблематиці інтеграційних процесів і глобалізації, діяльності міжнародних економічних організацій тощо.

Інститут світової економіки і міжнародних відносин www.iweir.org.ua

Офіційний сайт Інституту містить інформацію про його структуру та поточну діяльність.

Каталог “Імпортери та експортери України”www.eximbase.com

На сайті розміщено інформацію про інвестиційний і податковий клімат в Україні; кон’юнктуру товарних ринків; правила зовнішньоекономічної діяльності; аналітичні огляди зовнішньої торгівлі України.

Конференція ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД)www.unctad.org

Конференція ООН з торгівлі і розвитку, яку було засновано 1964 р., є органом Генеральної Асамблеї ООН. Головними завданнями її діяльності є сприяння розвитку міжнародних торговельних відносин, інвестиційному співробітництву між державами, а також підтримка країн з низьким рівнем соціально-економічного розвитку в їх прагненні імплантуватись у систему світового господарства на рівноправних засадах.

Конференція ООН щодо права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ)www.uncitral.org

Комісію ООН щодо права міжнародної торгівлі було створено рішенням Генеральної Асамблеї 1966 р. з метою модернізації й узгодження норм міжнародної комерційної діяльності.

Міжнародна асоціація розвитку (МАР) www.worldbank.org/ida

Міжнародну асоціацію розвитку було створено 1960 р. як спеціалізовану установу ООН у складі групи Світового банку, для надання допомоги найбіднішим країнам світу.

Міжнародна організація з міграціїwww.iom.org.ua

На сайті подана інформація про завдання та місію організації, проекти, підтримані напрямки діяльності, новини міграції, контакти.

Міжнародна організація праціwww.ilo.org

На сайті міститься інформація про організацію, відділи у різних країнах, засади роботи, дані про світову зайнятість, соціальний захист, регіональні проекти, співпрацю у соціальних питаннях, гендерні проблеми.

Міжнародна торговельна палата (МТП)www.iccwbo.org

На сайті розміщено інформацію про структуру та функції цієї організації, її діяльність у таких сферах, як господарське право, реклама і маркетинг, соціальна відповідальність бізнесу та ін.

Міжнародна фінансова корпорація (МФК) www.ifc.org

На офіційному сайті цієї організації можна ознайомитися з інформацією, яка стосується фінансування проектів у різноманітних регіонах світу, а також різноманітних галузях економіки.

Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) www.worldbank.org/ibrd

На офіційному сайті МБРР розміщено інформацію про його структуру, статистичні дані, які стосуються різних аспектів його діяльності, а також річні звіти.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) – www.imf.org

Офіційний сайт МВФ містить загальну інформацію про принципи та поточну діяльність цієї міжнародної організації, публікації провідних спеціалістів з проблем фінансової стабільності й управління державним боргом та ін. Тут розміщено Щорічний огляд світової економіки, який вміщує багатий статистичний і аналітичний матеріал щодо соціально-економічного розвитку багатьох країн світу, класифікованих за регіонами та рівнем розвитку (розвинуті, ті, що розвиваються, і країни з перехідною економікою); особливу увагу в огляді приділено питанням економічної політики.

Національний банк України www.bank.gov.ua

Офіційний сайт Національного банку України містить корисну інформацію про історію Національного банку України, його організаційну структуру, правовий статус і функції. На сайті розміщено статистичні дані та інформаційно-аналітичні матеріали про поточний стан макроекономіки і монетарного сектору України, електронні версії офіційних видань НБУ: “Річний звіт Національного банку України”, “Бюлетень Національного банку України”, “Вісник НБУ”, “Платіжний баланс України” та ін.

Національний інститут стратегічних досліджень www.niss.gov.ua

На офіційному сайті Інституту міститься загальна інформація про історію його створення, структуру та поточну діяльність. Сайт подає електронні версії аналітичних оглядів, публікацій, матеріалів круглих столів, а також електронний каталог та каталог періодики бібліотеки Інституту.

Національний інститут проблем міжнародної безпеки www.niisp.gov.ua

Поряд з висвітленням поточної діяльності Інституту, офіційний сайт містить електронні версії публікацій його вчених, які стосуються політики, економіки, соціальної сфери, воєнної сфери, духовності, культури, ідеології та ін.

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР)www.oecd.org

На сайті можна знайти інформацію про всі напрямки співробітництва країн-учасниць і ті проблеми, які вони спільно вирішують, зокрема в галузі корпоративного управління і розвитку конкуренції, боротьби з корупцією і “відмиванням” грошей, в розвитку торгівлі і транспорту, засобів телекомунікації, сільськогосподарського і промислового виробництва.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК)www.opec.org

На сайті організації можна ознайомитися з інформацією про історію її створення і функції, про країни-члени ОПЕК, поточні події та ін.

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО)www.unesco.org

На сайті організації інформація згрупована за розділами: освіта, точні і гуманітарні науки, культура, спілкування та інформація. Міститься загальна інформація про ЮНЕСКО, он-лайн послуги, публікації.

Організація Об’єднаних Націй (ООН) www.un.org

Офіційний сайт ООН містить інформацію про її поточну діяльність, матеріали і коментарі щодо генеральних асамблей, а також офіційні документи цієї організації.

Представництво ООН в Україніwww.un.kiev.ua

На сайті подано детальну інформацію про проекти, програми, ресурси та документи агентств ООН, що працюють в Україні: ВОЗ, МАГАТЕ, МВФ, ПРООН, Світовий Банк, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, Фонд Народонаселення ООН, Програма ОООН-СНІД, Дитячий Фонд ООН.

Світова організація торгівлі (СОТ)www.wto.org

На офіційному сайті розміщено інформацію про цілі і завдання, структуру і принципи роботи цієї інституції. Тут регулярно публікуються статистичні та аналітичні матеріали щодо сучасних тенденцій та закономірностей розвитку міжнародних торговельних відносин та особливостей їх глобальної регуляторної системи.

Статистична служба Європейської комісії (Євростат) www.europa.eu.int

Статистична служба Європейської комісії (Євростат) регуляр­но публікує статистичні дані, які стосуються економічного і соціаль­ного розвитку держав Європейського Союзу. Основною публікацією, поданою на сайті, є щорічник «Еurostat Yearbook», що вміщує близь­ко 900 показників. У відкритому доступі можна знайти короткий ви­клад змісту щорічника за 100 основними демографічними, соціаль­ними, політичними й економічними показниками за країнами ЄС, країнами-кандидатами на вступ до даного інтеграційного блоку та основними партнерами з економічного співробітництва.

Україна й Світова організація торгівлі – www.wto.in.ua

Інформаційно-довідковий сайт інформує про останні новини СОТ і міжнародної торгівлі, а також про перебіг вступного процесу України в СОТ і зміни в торгівельній політиці держави. Довідкові матеріали містять базову інформацію про СОТ та історію взаємин України з цією організацією.

Український центр економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова www.uceps.org

На сайті розміщено інформацію про Центр, його структуру та експертів. Найціннішим ресурсом сайту є електронні версії статей, інтерв’ю та книг експертів Центру – провідних українських учених-економістів, політологів, соціологів та ін.

Урядовий портал Кабінету Міністрів Україниwww.kmu.gov.ua

Поряд з висвітленням поточної та перспективної діяльності Уряду України, нормативно-правової бази та проектів документів, розроблених Кабінетом Міністрів України, прес-релізів, сайт містить інформацію про історію українських урядів, аналітичні та статистичні матеріали щодо розвитку реального сектору економіки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]