Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
05 ЛПЗ №5 для студ Ліценз.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
120.32 Кб
Скачать

10

Лабораторно-практичне заняття №5 (в-г-12)

Ліцензування у ветеринарній медицині.

План.

  1. Ліцензійні умови та види діяльності, які їм підлягають.

  2. Ліцензування та ліцензія.

  3. Ліцензіар та ліцензіат.

  4. Необхідні документи для отримання ліцензії.

  5. Перевірка дотримання ліцензіатом ліцензійних умов.

  6. Податкова політика і її значення при формуванні сприятливого клімату для розвитку підприємництва і в Україні.

  7. Податкова політика, загальна та спрощена система оподаткування.

1. Маючи лише суто професійні знання, без достатніх знань законодавства працювати в ринкових умовах - неможливо або вкрай важко, ризиковано і не ефективно. Тому необхідно визначитися із важливими діючими законодавчими актами в сфері господарської діяльності у ветеринарної галузі, основними термінами і положеннями.

___________ умови – це встановлений з урахуванням вимог законів вичерпний перелік організаційних, кваліфікаційних та інших спеціальних вимог, обов'язкових для виконання при провадженні видів господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню. Ліцензуванню підлягають тільки ті види підприємницької діяльності, які безпосередньо впливають на:

- безпеку і здоров’я людей;

- на навколишнє природне середовище;

- на безпеку держави.

_____________ – це видача, переоформлення та анулювання ліцензій, видача дублікатів ліцензій, ведення ліцензійних справ та ліцензійних реєстрів, контроль за додержанням ліцензіатами ліцензійних умов, видача розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов, а також розпорядження про усунення порушень законодавства у сфері ліцензування.

Це необхідна умова здійснення певних видів підприємницької діяльності, передбачених Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», що означає необхідність одержання ліцензії у встановленому законодавством порядку. З моменту одержання ліцензії підприємцю надається право здійснювати відповідний вид діяльності, який він може реалізовувати протягом строку дії ліцензії, після закінчення якого це право припиняється. Пройти процедуру ліцензування - означає отримати право провадити певний тип господарських справ на території України.

___________ (лат. licentia - дозвіл) – це документ державного зразка, який засвідчує право ліцензіата на провадження зазначеного в ньому виду господарської діяльності за умови виконання Ліцензійних умов.

___________ – державний ліцензійний орган, який проводить ліцензування. Орган ліцензування формує і веде ліцензійний реєстр з певного виду господарської діяльності.

___________ - суб'єкт господарювання, який одержав ліцензію на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

Господарська діяльність - будь-яка діяльність, у тому числі підприємницька, юридичних осіб, а також фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язана з виробництвом (виготовленням) продукції, торгівлею, наданням послуг, виконанням робіт;

У відповідності до Закону „Про ліцензування певних видів господарської діяльності” ветеринарна діяльність з виробництва і реалізації ветеринарних товарів, приватної практики тощо підлягають обов’язковому ліцензуванню. Тому, відповідно до законодавства ліцензуванню у ветеринарній медицині підлягають:

1. Ветеринарна __________ - господарська діяльність із здійснення діагностичної, профілактичної, оздоровчої, лікувальної роботи у тваринництві, ветеринарно-санітарної експертизи тваринницької та рослинної продукції або з надання інших ветеринарних послуг.

Суб'єкти господарювання при здійсненні господарської діяльності з ветеринарної практики у своїй роботі повинні:

- здійснювати в зоні обслуговування профілактичну, лікувальну, діагностичну роботу, протиепізоотичні заходи, погоджуючи їх з головним державним інспектором ветеринарної медицини району (міста), інформувати його про виникнення хвороб тварин у зоні обслуговування;

- вести облік захворюваності і падежу тварин, профілактичних та інших ветеринарних заходів, а також подавати встановлену ветеринарну звітність;

- видавати довідки про тварин чи тваринницьку продукцію, які перебувають у зоні обслуговування, для реалізації за дозволом головного державного інспектора ветеринарної медицини району, міста.

2. ______________ ветеринарних медикаментів і препаратів;

3. ________ торгівля ветеринарними медикаментами і препаратами;

4. __________торгівля ветеринарними медикаментами і препаратами.

Ветеринарні медикаменти, препарати (ветеринарні лікарські засоби) – біологічна та фармацевтична продукція: біологічні, рослинні, хімічні, хіміко-фармацевтичні, гомеопатичні та інші лікарські засоби, які призначені для тварин.

Роздрібна торгівля _______________________ Держветфітослужбою ветеринарними медикаментами і препаратами здійснюється відповідно до технічних умов, фармакопейних статей і стандартів через:

  • __________: - аптека з правом виготовлення готових лікарських форм та реалізації ветеринарних медикаментів і препаратів (загальна площа не менше ___ м2);

- аптека з реалізації ветеринарних медикаментів і препаратів (загальна площа не менше ___ м2);

  1. аптечні _______(загальна площа не менше ___ м2);

  2. аптечні ________ (загальна площа не менше __м2);

Ліцензування господарської діяльності з ________________ ветеринарних медикаментів і препаратів проводить тільки Держветфітослужба.

Управління ветеринарної медицини в областях, в містах Києві і Севастополі відповідно до наданих їм повноважень, а також Держветфітослужба проводять ліцензування господарської діяльності з:

- ______та ____________торгівлі ветеринарними медикаментами і препаратами;

- ветеринарної _______________.

Для отримання ліцензії на кожний вид діяльності СПД подає до органу, що видає ліцензії, заяву за затвердженою формою (бланк видається на місці) (додаток 1,2).