Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_вказ_лаб_роб_с.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
310.78 Кб
Скачать

Лабораторна робота №2 "Цикли та розгалуження. Функції та їх застосування".

Мета роботи: навчитися складати програми циклічних обчислювальних процесів, програми з використанням розгалуження та функцій користувача.

Завдання: Вивести на екран у вигляді таблиці значення функції F на інтервалі від Хпоч до Хкін з кроком Н. Значення а, b, c, Хпоч, Хкін, Н - дійсні числа, вводяться з клавіатури. Задачу необхідно розв'язати двома способами: з використанням функцій користувача, та без них. При застосуванні функцій використання глобальних змінних забороняється.

ВАРІАНТ 1

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац ЧИ Вц) І (Ац ЧИ Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І і ЧИ — порозрядні.

ВАРІАНТ 2

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац І Вц) ЧИ (Вц І Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І і ЧИ – порозрядні.

ВАРІАНТ 3

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз Ац І (Вц ЧИ Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац. Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І і ЧИ — порозрядні.

ВАРІАНТ 4

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац ЧИ Вц ЧИ Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку Через Ац. Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операція ЧИ — порозрядна.

ВАРІАНТ 5

* Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац ЧИ Вц) І Сц не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І і ЧИ — порозрядні.

ВАРІАНТ 6

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац І Вц) ЧИ (Ац І Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац. Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І і ЧИ — порозрядні.

ВАРІАНТ 7

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац ЧИ Вц) МОД2 (Ац ЧИ Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І, ЧИ і МОД2 (додавання за модулем 2) – порозрядні.

Варіант 8

* Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац МОД2 Вц) І НЕ(Ац ЧИ Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І. ЧИ і МОД2 (додавання за модулем 2) — порозрядні.

Варіант 9

* Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз НЕ(Ац ЧИ Вц) І (Вц ЧИ Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c. операції НЕ, І і ЧИ – порозрядні.

Варіант 10

* Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз НЕ(.Ац ЧИ Вц) І (Ац МОД2 Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції НЕ, І, ЧИ і МОД2 (додавання за модулем 2) – порозрядні.

Варіант 11

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац І Вц) МОД2 Сц не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І і МОД2 (додавання за модулем 2) – порозрядні.

Варіант 12

* Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац ЧИ Вц) 1 Сц не дорівнює шлю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І і ЧИ — порозрядні.

Варіант 13

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац ЧИ Вц) МОД2 (Вц І Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції І, ЧИ і МОД2 (додавання за модулем 2) – порозрядні.

Варіант 14

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз (Ац МОД2 Вц) ЧИ (Ац МОД2 Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції ЧИ і МОД2 (додавання за модулем 2) — порозрядні.

Варіант 15

*Додаткова умова. Функція F повинна приймати дійсне значення, якщо вираз НЕ(Ац ЧИ Вц ЧИ Сц) не дорівнює нулю, і ціле значення в протилежному випадку. Через Ац, Вц і Сц позначені цілі частини значень а, b, c, операції НЕ і ЧИ — порозрядні.