Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Psikhologiya_VSh_Praktikum.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
13 Mб
Скачать

42 Модуль і. Психологія вищої школи: студентський період життя людини

4.

а) дочці вуличної квітникарки, була подарунком багатого клієнта;

б) дочці директора цирку; в) дочці міністра фінансів; 5.

а) знаменитій ворожці, яка вважала її своїм талісманом;

б) маленькій селянці;

в) невиліковно хворій дівчинці; 6.

а) дочці крамаря;

б) племінниці мільйонера, який подарував її дівчинці перед від'їз- дом до Африки;

в) учениці з інтернату; 7.

а) дочці священика;

б) дівчинці, якій уже більше подобався хлопчик, ніж лялька; в) племінниці шефа поліції.

Обробка й аналіз результатів

Підрахуйте згідно з табл. 2.3 кількість набраних балів.

Таблиця 2.3

Оцінка

відповідей тесту

«Музей ляльок»

Лялька

1

2

3

4

5

6

7

а

15

10

4

24

14

4

20

б

5

1

20

6

3

12

10

в

25

21

13

16

22

23

2

25 - 48 балів. Ви помірно стримані, вмієте зберігати спокій і по­трібну дистанцію щодо людей і подій. Якщо, наприклад, зустрінете когось, хто настирно і необережно намагається втрутитися у Ваші особисті справи, Ви не ображаєтеся, але і не даєте втягнути себе в подібні розмови, а тактовно даєте зрозуміти, що співрозмовник (або співрозмовниця) зайшли занадто далеко. Самі ж Ви чудово встанов­люєте контакти навіть із найбільш замкнутими людьми. їх вабить Ва­ша делікатність, уміння відчувати інших і спокій, що дозволяє Вам пристосуватися практично до будь-якої людини або ситуації.

49 - 74 бали. Не завжди відчуваєте, яку дистанцію Ви повинні збе­рігати щодо цієї особи. За вдачею Ви найімовірніше стримані і обе­режні, тому чекаєте ініціативи від іншої людини. Якщо хтось щодо

Тема 2. Методологія і методи психології вищої школи 43

Вас вільний, відкритий, сердечний - Ви відповідаєте тим самим. Вод­ночас Ви погано себе почуваєте серед людей несміливих і замкнутих у собі. Тоді і Ви стаєте таким самим стриманим, іноді неприродним. Ця риса вдачі часто утруднює Ваше спілкування з людьми і усклад­нює життя.

75 - 105 балів: У контактах з людьми часто справляєте враження людини надмірно імпульсивної, вільної, позбавленої відчуття дистан­ції щодо людей і проблем. Це пов'язане насамперед із побоюванням, що стриманість сприймуть як демонстрацію переваги, що вона відля­кує від Вас несміливих, закомплексованих. Саме тоді, коли Ви маєте справу з людьми схожої поведінки, Ви не хочете від них відрізнятися. Проте більш стримана, «мирна» поведінка дала б кращі результати, адже Ви, насправді, належите до людей несміливих і навіть від себе не приховаєте свій страх і невпевненість.

106 - 131 бал: Знайомлячись із кимось, спочатку Ви завжди при­родні, розкуті. Проте, якщо Ви помічаєте, що Ваша свобода бенте­жить когось, Ви негайно стаєте стриманим, обережним. Якщо захо­чете, то зумієте зробити розкутою «найбільш закриту» людину. Іноді Ви помиляєтеся в оцінці ситуації і стаєте надмірно обережним у сто­сунках із людьми, які аж ніяк не є боязкими, що іноді призводить до ускладнень і навіть неприємностей.

132-155 балів: Вам дуже важко розлучитися з вродженою стри­маністю щодо людей. Це не тільки стриманість, а й недовіра навіть до людей, яких знаєте давно і близько. Тільки дуже делікатним, чут­ливим, тактовним і терплячим людям вдається проникнути крізь обо­лонку, за якою Ви зберігаєте свій внутрішній світ, і дізнатися про Ваші справжні почуття, мрії, турботи. Знаєте, що подібне ставлення до лю­дей може позбавити Вас друзів. Проте Ви вважаєте за краще йти сво­єю дорогою без допомоги інших - це Вам видається безпечнішим.

Соседние файлы в предмете Психология