Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
505.34 Кб
Скачать

Тема 17. Провадження в апеляційній інстанції

Суть і значення апеляційної інстанції. Суди, які розглядають справи в апеляційному порядку. Попередній розгляд справи апеляційним судом. Вирішення питань, пов’язаних з підготовкою справи до апеляційного розгляду. Інші рішення апеляційного суду, які можуть бути прийняті при попередньому розгляді справи. Строки розгляду справи в апеляційному судді. Виклик до суду апеляційної інстанції. Відновлення судового слідства. Закриття апеляційного провадження. Обсяг перевірки справи в апеляційному суді.

Підстави для скасування або зміни вироку чи постанови. Однобічність або неповнота дізнання, досудового чи судового слідства. Невідповідність висновків суду першої інстанції фактичним обставинам справи. Істотні порушення вимог кримінально-процесуального законодавства. Неправильне застосування кримінального закону. Невідповідність призначення судом покарання ступені тяжкості злочину та особі засудженого.

Зміна вироку апеляційним судом. Скасування вироку з поверненням справи прокурору, на додаткове розслідування чи новий судовий розгляд. Розгляд справи судом першої інстанції після скасування вироку. Закриття справи апеляційним судом. Зміст ухвали апеляційного суду. Вирок (постанова) апеляційного суду. Окрема ухвала апеляційного суду. Звернення до виконання ухвали, вироку, постанови апеляційного суду. Порядок перевірки ухвал суду і постанов судді.

Тема 18. Виконання вироку

Суть і завдання стадії виконання вироку. Вступ вироку, ухвали суду і постанови судді в законну силу. Порядок звернення до виконання вироку, ухвали і постанови.

Питання, які розглядаються судом у стадії виконання вироку. Відстрочка виконання вироку. Умовно-дострокове звільнення від покарання і заміна його більш м’яким. Звільнення від відбуття покарання засудженого в зв’язку з інвалідністю; при відстрочці виконання вироку. Направлення умовно засуджених, умовно звільнених у місця позбавлення волі відповідно до вироку. Зміна засудженому виду виправно-трудової установи. Розгляд судом клопотань про зняття та погашення судимості, включення часу роботи в колонії-поселенні та відбуття виправних робіт до загального трудового стажу.

Вирішення питань та суперечок, що виникають при виконанні вироку.

Порядок розгляду питань, пов’язаних з виконанням вироку. Суди, які розглядають ці питання. Порядок судового засідання. Рішення, що приймаються судом у стадії виконання вироку. Оскарження і опротестування ухвал суду (постанов судді) в стадії виконання вироку.

Основні недоліки правозастосувальної практики в цій стадії. Основні напрямки удосконалення судової діяльності в стадії виконання вироку.

Тема 19. Перегляд судових рішень в порядку виключного провадження

Суть та значення перегляду судових рішень в порядку виключного провадження.

Підстави для перегляду судових рішень в порядку виключного провадження. Ново виявлені обставини. Строки перегляду судових рішень в порядку виключного провадження. Особи, які мають право поставити питання про перегляд судового рішення в порядку виключного провадження. Дії прокурора по відновленню справи в зв’язку з ново виявленими обставинами. Порушення питання про перегляд судового рішення в порядку виключного провадження. Порядок розгляду справ в порядку виключного провадження.