Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання та рек до СР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
204.8 Кб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ україни

Дніпропетровський державний університет

внутрішніх справ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ПІДГОТОВКИ ДО

САМОСТІЙНОЇ ТА ІНДИВІДУАЛЬНО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ

з дисципліни СУДОВА БУХГАЛТЕРІЯ

(для студентів 4 курсу)

Дніпропетровськ – 2012

Методичні рекомендації з підготовки до самостійної та індивідуально-дослідної роботи з дисципліни «Судова бухгалтерія» / Укладач: викладач кафедри економіко-правових дисциплін О.А. Амбражей – Дніпропетровськ: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, 2012. – 23с.

Обговорено та схвалено на засіданні кафедри економіко-правових дисциплін, протокол № __ від ___ вересня 2012 р.

Зміст

с.

1.

Індивідуальні навчально-дослідні завдання

4

2.

Методичні рекомендації щодо підготовки, оформлення та захисту основних форм індивідуально-дослідних завдань

5

3.

Підготовка есе

5

4.

Аналітичний огляд наукових статей, монографій, авторефератів тощо присвячених проблемам, визначеним у межах тематики навчальних занять, доповіді за ними та відповіді на питання

7

5.

Підготовка доповіді на наукову конференцію, семінар, круглий стіл тощо з проблематики навчального курсу

7

6.

Причини відмови від прийняття індивідуально-дослідної роботи

8

7.

Пропоновані види й форми самостійних та індивідуально-дослідних завдань, а також критерії їх оцінювання

8

8.

Змістовний модуль 1. Тематика есе, індивідуальних та практичних завдань

10

9.

Змістовний модуль 2. Тематика есе, індивідуальних та практичних завдань

13

10.

Рекомендована література

16

Індивідуальні навчально-дослідні завдання

Важливу роль у засвоєнні навчальних матеріалів циклу економічних дисциплін ВНЗ, у тому числі «Судова бухгалтерія», відіграє не лише активна участь студентів на лекційних та семінарських заняттях, а й їх самостійна робота з виконання індивідуально-дослідних завдань.

Самостійна робота студента є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов'язкових навчальних занять. Самостійна робота студента над засвоєнням навчального матеріалу з конкретної дисципліни може виконуватися у бібліотеці вищого навчального закладу, навчальних кабінетах, а також в домашніх умовах.

Індивідуально-дослідні завдання є невід’ємною складовою навчального процесу в умовах кредитно-модульної системи навчання. Ці завдання покликані передусім активізувати творчу самостійну роботу студента, який може обирати з тих видів і форм, що були рекомендовані викладачем.

Індивідуальна навчально-дослідна робота студента має своєю метою забезпечити розширення й поглиблення теоретичних і практичних знань у пізнанні основ бухгалтерського обліку та формування умінь використовувати набуті знання при підготовці і розгляді кримінальних, цивільних справ; формуванні у студентів навичок аналізу бухгалтерських документів, організації документальної ревізії та аудиту, використання знань фахівця-бухгалтера, призначення судово-бухгалтерської експертизи та використання її результатів; ознайомленні студентів з практичними питаннями використання даних судової бухгалтерії в процесах попереднього розслідування справ, провадження слідства та судових процесах.

Теми доповідей, статей та інших видів індивідуально-дослідних завдань охоплюють змістовні питання, які потребують самостійної, творчої та цілеспрямованої роботи щодо опанування правових актів, навчальних та наукових джерел. Окремі повідомлення заслуховуються та обговорюються під час відповідних занять, або без доповіді перевіряються і оцінюються викладачем. Питання, що найбільше зацікавили студента можуть стати основою подальшого наукового дослідження, результатом якого може бути виступ на науковому гуртку кафедри, учать у круглому столі чи конференції тощо.

Список рекомендованих індивідуально-дослідних завдань є орієнтовним для студентів і викладача. Він окреслює коло найголовніших питань, і, в той же час, він є відкритим, і студент може уточнити або поглибити будь-яку з тем у межах курсу «Судова бухгалтерія». Виявлення ініціативи у виборі тем студентами заохочується, хоча необхідно, аби ці теми були узгоджені з викладачем. У свою чергу викладач всебічно сприяє написанню індивідуально-дослідної роботи студента, надає консультації у разі необхідності, оцінює роботу належним чином.