Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технічні умови !.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
223.74 Кб
Скачать

1.4 Транспортування і збереження

1.4.1 Трансформатор повинен транспортуватись висушуванням і заповненним маслом.

1.4.2 Комплектуючі складові частини і деталі, які знімаються - реле, термометр і т.д. – повинні бути запаковані в тару, яка б забезпечувала їх збереження в процесі транспортування, збереження і монтажу.

1.4.3 Великогабаритні демонтовані частини - радіатори, розширювачі, фільтри і т.д. - необхідно транспортувати без упаковки, але захищеними від попадання вологи і пилу в середину під час транспортування і збереження до монтажу на місці встановлення.

1.4.4 Кріплення трансформатора при транспортуванні повинно бути надійним і не повинно допускати переміщень трансформатора на платформі.

1.4.5 Умови зберігання трансформатора - по группі умов зберігання 8 ГОСТ 15150-69.

1.4.6 Умови зберігання демонтованих і запасних частин – по группі умов зберігання 5 ГОСТ 15150-69 на допустимий термін зберігання в консервації і упаковці виробника один рік.

1.5 Вказівки по експлуатації

1.5.1 Висота установки трансформатора над рівнем моря – не більше 1000 м.

1.5.2 Експлуатацію трансформатора здійснюють у відповідності з інструкцією по експлуатації.

1.5.3 Форма кривої напруги, що підводиться до трансформатора, повинна бути практично синусоїдальною, а система фазних напруг - практично симетричною.

1.5.4 Трансформатор допускає паралел ьну роботу при умові, що ні одна із обмоток не буде навантажена струмами, які перевищують допустимий струм для даної обмотки.

1.5.5 Магнітопровід трансформатора і масивні металеві конструктивні елементи повинні мати надійне металеве з’єднання з баком, що забезпечується заземляючим контактом, який має позначення "Земля" написом, що не змивається.

1.5.6 Місцю встановлення трансформатора повинен бути наданий нахил, якщо про це є вказівка в эксплуатаційній документації виробника.

1.5.7 Показчик рівня масла, газове реле і кран для вибору масла на пробу повинні бути розташовані з урахуванням можливості спостереження і доступу до них.

1.5.8 До першого капітального ремонту трансформатора підпресування обмоток не виконувати.

1.5.9 Техніка безпеки при експлуатації трансформатора – по ГОСТ 12.2.007.2-85 і згідно ПТБ і ПУЕ електроустановок.

1.6 Гарантії постачальника

1.6.1 Трансформатор повинен бути прийнятий службою технічного контролю підприємства постачальника.

1.6.2 Виробник повинен гарантувати відповідність трансформатора технічним умовам, при виконанні споживачем правил експлуатації, транспортування і збереження, які встановлені інструкцією по експлуатації.

1.6.3 Термін гарантії три роки з дня введення в експлуатацію, але не більше трьох з половиною років з дня відвантаження.