Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Temi_seminarskikh_zanyat.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

5. Магочій, п.-р. Україна: історія її земель та народів. – Ужгород: Вид-во в. Падяка, 2012. – с. 511−591.

6. Субтельний О. Україна: історія. – К: Либідь, 1994. ­ С. 430−569.

Семінарське заняття №15. Закріплення Радянської влади в Україні (1929−1938 рр.) (2 години)

Поняття: модернізація, колективізація, розкуркулення, хлібо- та продуктозаготівлі, індустріалізація, НКВС−ОДПУ, ГУЛАГ, СВУ, «Шахтинська справа», колгосп, радгосп, МТМ, МТС, закон «про п’ять колосків»

План:

  1. Причини скасування НЕПу.

  2. Особливості радянської модернізації України (індустріалізація та колективізація) 1929−1938 рр.

  3. Голодомор українського народу 1932–1933 рр. як наслідок соціалістичних перетворень в Радянській Україні.

  4. Сталінізм в Україні: встановлення тоталітарного режиму. Респесії у 30-х рр. ХХ ст.

Рекомендована література:

1. Рибалка І.К. Історія України. Частина 2: Від початку XIX ст. до лютого 1917 року. – X.: Основа, 1997.– 480 с.

2. Магочій, п.-р. Україна: історія її земель та народів. – Ужгород: Вид-во в. Падяка, 2012. – с. 440−579.

3. Сарбей В.Г. Україна крізь віки: В 15 т. / В.А. Смолій (ред.). – Т. 9: Національне відродження України. – К.: Альтернативи, 1999. – 335 с.

4. Субтельний о. Україна: історія. – к: Либідь, 1994. – с. 429-601. Принципи оцінювання роботи студентів на семінарському занятті

Семінарське заняття є формою аудиторної роботи студентів, головною метою якої (на відміну від лекції) є поглиблене вивчення проблемних питань програми курсу в режимі діалогу з викладачем.

Виступ студента на семінарі оцінюється у два бала (максимально).

Висока оцінка за виступ передбачає вільне володіння студента матеріалом БЕЗ КОНСПЕКТА і інших допоміжних матеріалів (підручники, довідники, ксерокси і т.д.), здатність студента відповісти на додаткові запитання по темі.

Кількість балів за виступ знижується, в разі, якщо студент користується допоміжними матеріалами (підглядає у конспект), і не здатен відповісти на додаткові або уточнюючі запитання викладача.

Кількість балів суттєво знижується, якщо мова йде лише про демонстрацію студентом техніки читання підготованого заздалегідь матеріалу.

Модульно-рейтингова система оцінювання ects навчальних досягнень студентів (українська модель)

Принципи оцінювання навчальної роботи студентів з дисципліни «Історія України» побудовані відповідно до основоположних засад Болонського процесу у вищій освіті України і згідно з загальноєвропейською системою обліку навчальної роботи студентів при засвоєнні навчальних предметів, дисциплін і курсів (ECTS  European Credit Transfer and Accumulation System).

Шкала оцінювання

Кіл-ть балів за ECTS

Відповідні рівні діючої української шкали успішності

Співвідношення між національною шкалою та ECTS

Шкала ECTS

90100

відмінно

5

А

8589

добре

4

В

7584

С

7074

задовільно

3,5 (3+)

D

6069

3

Е

3559

незадовільно

2,5 (2+)

Fx

134

2

F

Примітка 1: всього за час навчання (на протязі одного навчального семестру) з дисципліни «Історія України» студент може отримати до складання заліку/екзамену не більше 80 балів.

Примітка 2: протягом навчального семестру студент набирає певну кількість балів, яка повинна бути не меншою 60 балів (для отримання допуску до складання заліку/екзамену).

Примітка 3: якщо студент набрав до складання екзамену кількість балів, що перевищує 60 балів, він може з власного бажання отримати залікову/екзаменаційну оцінку відповідного рівня автоматично, без складання іспиту (проте лише у випадку відсутності заборгованостей і пропусків занять з неповажної причини).

Примітка 4: у випадку отримання студентом до складання заліку балів у кількості, що є не меншою 3559 балів, студент отримує оцінку з заліку/екзамену з дисципліни «Історія України» «Fx», але допускається до перескладання даного екзамену відповідному викладачу дисципліни.

Примітка 5: у випадку отримання студентом до складання заліку/екзамену кількості балів у розмірі від 1-го до 34 (тобто оцінки «F») він допускається до складання заліку/екзамену лише спеціалізованій екзаменаційній комісії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]