Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
_тал ф_л ___с 2012 1м.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
108.03 Кб
Скачать

к. філол. н. ЛЮБАРЕЦЬ НАТАЛІЯ ОЛЕКСІЇВНА

2012/2013 н.р.

ІСТОРІЯ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДОБИ ВІДРОДЖЕННЯ ТА XVII СТОЛІТТЯ ”

Для студентів іі курсу спеціальності “італійська мова і література та переклад”

Курс знайомить студентів із еволюцією західноєвропейської літератури доби Відродження та XVII століття, вчить характеризувати провідні літературні явища зазначеного періоду, аналізувати парадигму його літературних жанрів, формує загальні навички літературно-критичного аналізу та вміння самостійно інтерпретувати художні тексти які репрезентують європейські національні школи Відродження, бароко та класицизму.

Курс читається у ІІІ семестрі в обсязі 41 год. (2 кредити), з них 18 год. лекцій, 16 год. практичних занять, 7 год. самостійної роботи. Студенти матимуть по 2 години аудиторних занять на тиждень: 9 лекційних та 8 практичних занять. Курс завершується іспитом.

В результаті вивчення курсу студент повинен знати:

  • основні риси образного мислення літератури Відродження, бароко та класицизму;

  • систему художніх напрямів, течій та літературних жанрів західноєвропейської літератури доби Відродження та XVII століття;

  • яскраві зразки творчості провідних представників Відродження, бароко та класицизму (Боярдо, Аріосто, Тассо, Рабле, Сервантес, Лопе де Вега, Шекспір; Моліна, Кальдерон, Гонгора, Кеведо; Корнель, Расін, Мольєр).

Студент повинен вміти:

  • визначати місце літератури доби Відродження, бароко та класицизму в загальному літературному континуумі;

  • визначати естетичну значущість відповідних мистецьких явищ;

  • характеризувати кожен із згаданих художніх напрямів;

  • розкривати особливості проблематики та художню специфіку творів означених періодів;

  • виявляти взаємозв’язки між розвитком філософської та загальнокультурної думки і літературної практиці відповідних епох;

  • аналізувати та порівнювати різні літературно-художні явища в межах періоду, що вивчається.

Навчальна дисципліна “Історія зарубіжної літератури доби Відродження та XVII століття” оцінюється за модульно-рейтинговою системою. Складається з двох модулів. Результати навчальної діяльності студентів оцінюються за стобальною шкалою.

Форми поточного контролю охоплюють оцінювання роботи студентів на практичних заняттях, оцінювання самостійної роботи (ведення читацького щоденника та літературознавчого термінологічного словника). Студент може отримати максимально 20 балів за усні відповіді, доповнення та повідомлення на практичних заняттях в межах двох модулів (ЗМ1 – 10, ЗМ2 – 10) та максимально 10 балів за самостійну роботу: по 5 балів за ведення читацького щоденника та літературознавчого термінологічного словника.

Модульний контроль складається із двох модульних контрольних робіт. За модульні контрольні роботи студент може отримати максимально 30 балів (МКР1 – 15, МКР2 –15).

Рейтинг ЗМ1 складається із суми балів, набраних за поточним контролем та за модульну рейтингову роботу №1, і становить 25 балів.

Рейтинг ЗМ2 складається із суми балів, набраних за поточним контролем, за модульну рейтингову роботу №2 та самостійну роботу (ведення читацького щоденника та словника), і становить 35 балів.

Підсумковий контроль здійснюється у вигляді усного іспиту. Максимальна кількість балів, що студент може отримати підчас іспиту, становить 40.

Змістовий модуль №1

Змістовий модуль №2

Іспит

Разом

(підсумкова оцінка)

Оцінка (бали)

25

35

40

100

За результатами роботи протягом семестру студент отримує підсумкову оцінку за стобальною системою.

Студент не допускається до складання іспиту, якщо впродовж семестру він за змістові модулі набрав менше 20 балів (непрохідний мінімум), тобто таку кількість балів, що будучи додана до максимально можливої кількості балів, набраних на іспиті, в сумі не перевищує 60 балів.