Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реф_лошак.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
76.8 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ВІННИЦЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ФАКУЛЬТЕТ ТОВАРОЗНАВСТВА, МАРКЕТИНГУ ТА ТУРИЗМУ

КАФЕДРА ТОВАРОЗНАВСТВА ТА МАРКЕТИНГУ

Реферат дипломної магістерської роботи

на тему: “Шляхи підвищення конкурентоспроможності товару на ринку за рахунок реалізації маркетингових заходів”

(за матеріалами ТОВ «Буд-Імперіал», м. Вінниця)

Студента VІ курсу

групи МР-61м

спеціальності 8.03050701 „Маркетинг” ЛОШАК

заочної форми навчання СВІТЛАНИ ОЛЕКСАНДРІВНИ

Науковий керівник СЛОБОДЯНИК

К.Е.Н., доцент наталія петрівна Вінниця 2012

Магістерська робота: 123с., 3 розділи,1 додаток, 18 табл., 8 рис., 225 джерел.

Об’єкт дослідження в даній роботі - маркетингова діяльність ТОВ «Буд-Імперіал». Дане підприємство займається виобництвом і продажем побутових котлів, а також окремих будівельних матеріалів.

Предметом дослідження є сукупність теоретичних положень та практичних аспектів підвищення конкурентоспроможності товару на ринку за рахунок реалізації маркетингових заходів.

Метою дослідження є розроблення теоретико-методичних, а також прикладних аспектів підвищення конкурентоспроможності товару на ринку за рахунок реалізації маркетингових заходів.

Методи дослідження. У роботі використано системний підхід до аналізу економічних явищ, методи аналізу, синтезу та порівняння, експертні методи.

Основний зміст магістерської роботи

Магістерська робота складається із вступу, трьох розділів, висновків та пропозиції, списку використаних джерел та додатків.

У вступі подано загальну характеристику дослідження: стан розробки наукової проблеми та актуальність дослідження, мету і завдання роботи, об’єкт, предмет, методи і інформаційну базу дослідження, описано наукову новизну та практичну значущість отриманих результатів.

У першому розділі «Теоретичні аспекти дослідження конкурентоспроможності і процесів формування конкурентних переваг підприємства» на основі аналізу літературних джерел наведено теоретичні засади конкуренції і конкурентоспро­можності в системі ринкових відносин,надано систему кри­теріїв і показників оцінки конкурен­тоспроможності товару,проаналізовано методику оцінювання конкурен­тоспроможності підприємства.

У другому розділі «Дослідження конкурентоспроможності як складової маркетингової діяльності ТОВ «Буд-Імперіал»Error: Reference source not found наведено загальну характеристику досліджуваного підприємства, вивчено основні економічні показники діяльності, проаналізовано товар у системі маркетингу та стан ринку побутових котлів.

У третьому розділі «Вдосконалення конкурентоспроможності товару на ринку за рахунок реалізації маркетингових заходів ТОВ «Буд-Імперіал» Error: Reference source not foundздійснено маркетингове дослідження фірмової структури ринку та запропоновано заходи щодо вдосконалення методичних аспектів оцінювання конкурентоспроможності; розглянуто і проведено сегментацію як ефективний маркетинговий захід щодо вдосконалення конкурентоспроможності товарів досліджуваного підприємства.

У висновках та пропозиціях узагальнено результати дослідження та запропоновано шляхи вдосконалення конкурентоспроможності товару на основі вдосконалення методики оцінювання конкурентоспроможності та проведення сегментації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]