Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7 индивидуалок (Цицилин).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра економіки і підприємництва

Реєстр. № 70/46 – 17.12.2010.

Методичні рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів

з дисципліни " Організація виробництва "

для студентів ІV курсу

для напряму підготовки 6.030504 “Економіка підприємства”

галузь знань 0305 “Економіка і підприємництво

факультету економіки

Херсон -2010 р.

Методичні рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів з дисципліни “Організація виробництва ”

Укладач: Ціцілін В. О., кількість сторінок – 76 с .

Рецензент: Копосов Г.О., к.е.н., доц.

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри економіки і підприємництва

Протокол № 5 від 29 листопада 2010 р.

Зав. кафедри __________ М.В.Шарко

Відповідальний за випуск Шарко М.В. д.е.н., проф., завідувач кафедри економіки і підприємництва

ВСТУП

У сучасних умовах основною ланкою суспільного виробництва є підприємство. Від того, на скільки ефективно працює підприємство залежить стан економіки держави в цілому. У зв′язку з цим особливого значення набуває вивчення економічних дисциплін з урахуванням нових підходів, підготовка економістів нової формації, що глибоко розуміють теорію ринкової економіки та вміють ефективно використовувати отримані знання на практиці.

Мета дисципліни “Організація виробництва” – формування системи теоретичних і прикладних знань з раціональної організації та напрямків підвищення результативності виробничих систем промислового підприємства.

Завдання дисципліни:

  • вивчення теорії та практики організації виробництва;

  • набуття навичок аналізу процесів, що відбуваються у виробництві;

  • закріплення умінь самостійного виконання техніко-економічних розрахунків та обґрунтування параметрів раціональної організації виробничих систем.

Предмет дисципліни «Організація виробництва» - зв′язки та відносини між елементами виробничої системи, що відбивають сутність і зміст організації процесів проектування, освоєння та виготовлення продукції на підприємстві.

Самостійна робота студентів направлена на розвиток пізнавальної самостійної діяльності студентів по опануванню знаннями дисципліни, а також на розвиток їх ініціативи та відповідальності.

Мета самостійної роботи – формування у студентів здатності самостійно мислити; оволодіти базовими поняттями, опанувати новітніми теоретичними підходами до здійснення ефективного діяльності підприємства та прикладним інструментарієм оцінки результативності функціонування підприємства на такому рівні, щоб після закінчення навчання можна було на високому професійному рівні вирішувати проблеми, пов’язані з підвищенням ефективності діяльності підприємства, приймати зважені рішення, спрямовані на посилення конкурентних позицій підприємства.

Самостійна робота студентів з даного курсу передбачає опрацювання лекційного матеріалу, самостійне вивчення окремих теоретичних питань тем дисципліни, а також підготовку до проведення занять в малих групах, що є обов’язковими видами самостійної роботи студента.

При виникненні складностей при опрацюванні зазначених теоретичних питань, студент отримує необхідні консультації у викладача-лектора під час проведення індивідуально-консультаційних занять. Контроль за опрацюванням теоретичних питань, що виносяться на самостійний розгляд, здійснюється шляхом тестування на практичних заняттях та включення цих питань до завдань модульної контрольної роботи (поряд з теоретичними питаннями, що розглядаються під час лекцій).

Види обов’язкової самостійної роботи, терміни їх виконання, форми контролю та оцінка в балах наведені в таблиці 1.

Виконання індивідуальних завдань та контрольних робіт згідно навчального плану контролюється викладачем, що проводить практичні заняття. Варіанти обираються за списком студентів у групі. Необхідні консультації з виконання індивідуальних завдань та контрольних робіт студент отримує під час проведення індивідуально-консультаційних занять. Контрольні роботи та індивідуальні завдання студент виконує в зошиті і здає викладачу на перевірку у встановлений термін. Оцінювання даного виду робіт відбувається під час індивідуально-консультаційного заняття у формі співбесіди.

Види обов’язкової індивідуальної роботи, терміни їх виконання, форми контролю та оцінка в балах наведені в таблиці 2.

Окрім обов’язкових передбачаються вибіркові види самостійної та індивідуальної роботи: - участь у конференціях, олімпіадах з дисципліни, підготовка статті, роботи на конкурс. Також враховується при оцінюванні активна участь студента у всіх видах робіт при вивченні дисципліни.

Види вибіркової самостійної та індивідуальної роботи, терміни їх виконання, форми контролю та оцінка в балах наведені в таблиці 3.