Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3. МВ і завдання до організації СРС з дисциплін...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
218.62 Кб
Скачать

MIHICTEPCTВO ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Приватний навчальний заклад

«ІНСТИТУТ ДІЛОВОГО АДМІНІСТРУВАННЯ»

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Ректор інституту

_________С.М.Короленко

“___”___________2010 р.

Методичні вказівки і завдання до організації самостійної роботи студентів з дисципліни “Економіка праці і соціально-трудові відносини”

галузь знань: 0305 “Економіка та підприємництво”

напрями підготовки: 6.030509 “Облік і аудит”,

6.030508 “Фінанси і кредит”

денної та заочної форм навчання

КРИВИЙ РІГ

2010

Укладач ______________________

Методичні вказівки і завдання до організації самостійної роботи студентів розглянуто і схвалено на засіданні кафедри теоретичної та прикладної економіки

Протокол № __

від _____________2010 р.

Завідувач кафедри к.е.н. доцент Короленко С.М.

Методичні вказівки і завдання до організації самостійної роботи студентів розглянуто і схвалено на засіданні Вченої ради інституту

Протокол №___

від ___________ 2010 р.

Голова Вченої ради ____________________________С.М. Короленко

ВСТУП

Самостійна робота студента є важливим засобом оволодіння навчальним матеріалом та засвоєнням знань і навичок у час, вільний від обов'язкових навчальних занять, шляхом формування самостійності, активності, ініціативності, творчості тощо. Самостійна робота передбачена навчальним планом і дає можливість студентам отримати більш широкі та поглибленні знання у сфері управління працею, а також: набути навички самостійного опрацювання теоретичного матеріалу і навчитись структурувати потрібну інформацію за власним розсудом і баченням.

Виконання самостійної роботи є складовою частиною навчального процесу, активною формою роботи студентів. Окремі питання, які включені до лекційного курсу і розглядаються на практичних (семінарських) заняттях, потребують більш детального і глибокого вивчення. Самостійна робота студентів полягає в опрацюванні нормативно-правових, основних, додаткових джерел, виконанні практичних завдань.

Метою самостійної роботи є формування у майбутніх спеціалістів теоретичних і практичних знань щодо функціонування, розвитку та регулювання соціально-трудових відносин у суспільстві, оплати праці, стимулювання оптимального використання ресурсів і підвищення продуктивності, ефективності праці, планування праці.

Завданням самостійної роботи дисципліни є теоретична підготовка студентів з питань сучасних проблем економіки праці; формування у студентів практичних навичок і вмінь до управління працею; розвиток здібностей до науково-дослідної роботи, самостійності і відповідальності у роботі; формування професійних здібностей у майбутніх фахівців щодо вирішення проблем економіки праці.

Студент повинен знати:

  • основні типи соціально-трудових відносин;

  • особливості розвитку та удосконалення соціально-трудових відносин;

  • закономірності функціонування ринку праці;

  • основні положення з організації та оплати праці на підприємстві.

Студент повинен вміти:

  • застосовувати сучасні засоби аналізу й прогнозування соціально-економічних ситуацій, а також управління як економічними, так і соціальними об'єктами в сучасних умовах;

  • працювати з персоналом на мікрорівні й вирішувати соціально-економічних проблем на рівні держави й регіонів;

  • проводити соціологічні дослідження, психологічне консультування, розв'язувати виниклий на підприємстві соціально-трудовий конфлікт;

  • застосовувати сучасні технології й способи вирішення проблем в галузі управління персоналом, у сфері організації економічного (оплати праці) і неекономічного стимулювання.

Місце дисципліни у структурно-логічній схемі: дисципліна «Економіка праці і соціально-трудові відносини» базується на знаннях суспільних предметів за програмою середньої загальної школи.

Перелік дисциплін, на які безпосередньо спирається вивчення дисципліни «Економіка праці і соціально-трудові відносини»: «Економічна історія», «Макроекономіка», «Мікроекономіка», «Економіка підприємства», «Політична економія», «Статистика», «Правознавство», «Етика та естетика».

Перелік дисциплін, вивчення яких безпосередньо спирається на дану дисципліну: «Ціноутворення», «Аудит», «Менеджмент», «Страхування», «Управління персоналом».