Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ інд роб. вси спец (перероб).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
196.1 Кб
Скачать

3. Порядок виконання та захисту індивідуальної роботи.

Перед виконанням індивідуального завдання студент повинен ознайомитися зі списком рекомендованої літератури, а лише потім приступати до його виконання.

Кожна робота оформлюється у відповідності з методичними вказівками щодо оформлення письмової роботи студентів, які знаходяться у методичному кабінеті кафедри фінансів та банківської справи, зразки оформлення титульних листів подаються у додатках А, Б. Написану та належним чином оформлену роботу студент представляє керівникові у встановлений ним термін. Слід врахувати: якщо робота не відповідає вимогам – вона повертається її авторові на доопрацювання.

Основні вимоги до реферату: реферат (від лат. Refero - повідомляю) – стисле викладення в письмовій формі публічної доповіді змісту наукових досліджень, узагальнення літератури з конкретної теми. Зміст реферату повинен відповідати обраній темі і розкривати:

  • вступ – актуальність теми, мета і задачі написання реферату;

  • основна частина – систематизований, узагальнюючий, критичний огляд використаної інформації згідно поставлених задач;

  • основні висновки;

  • список використаної літератури, додатки.

Рекомендований обсяг реферату 8-10 сторінок (формат 210 × 297 мм.) Друкованого (14 шрифт, 1,5 інтервали) або рукописного тексту.

Порядок написання реферату: вибір теми із запропонованого переліку (по кожній конкретній темі реферат може написати лише один студент з групи); узгодження теми з керівником; підбір літератури (законодавчі та нормативні документи, підручники, монографії, наукові статті, публікації в періодичних виданнях); проведення виписок і їх систематизація та узагальнення згідно поставлених цілей, бажано матеріал представляти в дискусійній формі із зазначенням своєї думки; оформлення реферату.

Контролюється виконання реферату на 15-му тижні семестру.

Основні вимоги до індивідуальної роботи №2. Кожен студент обирає варіант, який відповідає його порядковому номеру за академічним журналом.

Перше завдання практичного характеру слід розв'язати згідно наданих умов з детальним висвітленням окремих етапів рішення та пояснень до них. Друге завдання проблемного характеру, яке потребує не лише глибоких знань теоретичного матеріалу, а й іноді власного оригінального підходу до вирішення поставленої задачі. Третє завдання аналітичного характеру передбачає збір та аналіз статистичних даних, виявлення тенденцій та побудову графіків, трендів, діаграм тощо. Рекомендований обсяг - 3-5 сторінок формату 210x297 мм.

Виконання індивідуальної роботи №2 контролюється на 11-му тижні семестру.

4. Критерії оцінювання індивідуальної роботи.

Захист кожного індивідуального завдання проводиться у позааудиторний час згідно графіку, складеного викладачем та затвердженого на засіданні кафедри.

Захист реферату може проводитися на семінарі з відповідної теми, докладатися на студентській науковій конференції або в співбесіді з керівником.

При оцінці індивідуальної роботи використовується 5-бальна система. Студент отримує максимум 5 балів за виконання роботи та її захист:

5 білів

  • при умовах, що робота здана вчасно, виконана самостійно, в повному обсязі, дано вичерпні відповіді на питання, зроблено вірні та обґрунтовані розрахунки з поясненнями, додано перелік використаних джерел літератури; під час захисту відповідь буде вірною, повною, конкретною, однозначною по суті питання;

4 бали

  • робота здана вчасно, виконана самостійно, в повному обсязі, дано вірні відповіді на питання, зроблено правильні розрахунки з поясненнями, додано перелік використаних джерел літератури; відповідь буде вірною, конкретною, однозначною по суті питання, але неповна по небазовим елементам;

  • виконано умови для отримання 5 балів, але робота здана невчасно;

3 бали

  • робота здана вчасно, виконана самостійно, в повному обсязі, дано відповіді на питання, але неповні по небазовим елементам, правильні розрахунки по задачі;

  • виконано умови для отримання 4 балів, але робота здана невчасно;

  • відповідь вірна, але недостатньо повна, формулювання положень не конкретизоване та неоднозначне;

2 бали

  • робота здана вчасно, виконана самостійно, в повному обсязі, дано нечіткі, неповні відповіді на питання, формулювання положень не конкретизоване та неоднозначне, розрахунки по задачі невірні;

  • виконано умови для отримання 3 балів, але робота здана невчасно;

  • відповідь не по суті питання або нечітка

0 балів

  • робота здана вчасно, виконана не самостійно, не в повному обсязі, дано нечіткі, помилкові, неповні відповіді на питання, розрахунки по задачі невірні;

  • виконано умови для отримання 2 балів, але робота здана невчасно,

  • відповідь не по суті питання, помилкова, нечітка.