Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Porivnyalne_tsivilne_pravo_Kisil.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
128 Кб
Скачать

Київський національний університет

імені Тараса Шевченка

Інститут міжнародних відносин

Кафедра міжнародного приватного

та митного права

Упорядник: проф., д.ю.н. Кисіль В.І.

Порівняльне цивільне право

(ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА)

Робоча навчальна програма дисципліни (для студентів спеціальностей: міжнародне право)

Затверджено

Вченою радою Інституту

__” _______ 2007 р.

протокол № ___

КИЇВ – 2007

Навчальна дисципліна „Порівняльне цивільне право (загальна частина)” є дисципліною спеціалізації освітньо-професійної програми підготовки фахівців із спеціальності 12.00.03. – «цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право» напрямку порівняльне цивільне право і має за мету ознайомити студентів відповідних спеціальностей з інститутами та поняттями загальної частини Порівняльного цивільного права, а також надати їм знання, вміння та певні практичні навички роботи з документами в цивільно-правовій сфері.

Окрім цього, метою та завданням дисципліни „Порівняльне цивільне право (загальна частина)” є також розкриття понять порівняльного цивільного права, його функцій, принципів, особливостей, проблемних та актуальних питань цивільного права окремих країн.

Навчальна дисципліна „Порівняльне цивільне право (загальна частина)” вивчається студентами ІІ курсу за спеціальністю міжнародне право протягом семестру. Загальний обсяг - 144 години, із яких: 38 годин складають лекції; 48 годин – практичні заняття; 58 годин – самостійної роботи.

Об’єктом вивчення навчальної дисципліни „Порівняльне цивільне право (загальна частина)” є доктрина, судова практика, кодифікації різних країн, тощо.

Предметом вивчення навчальної дисципліни „Порівняльне цивільне право (загальна частина)” є історичні процеси виникнення, становлення та розвитку цивільного права, підходи щодо вирішення проблемних питань цивілістики та їх сутність, різні доктринальні тлумачення, погляди тощо.

Інформаційними джерелами дисципліни „Порівняльне цивільне право (загальна частина)” виступають базові підручники, навчальні посібники, монографії, наукові статті, міжнародно-правові документи, національне законодавство України та інших країн.

Контроль знань. Контроль здійснюється за модульно-рейтинговою системою.

Співвідношення складових у змістовному модулі:

- усна відповідь – 5 балів

- доповнення – 1 бал

- домашня письмова робота (реферат) – 5 балів

- письмові контрольні роботи (1 контрольна робота) – 20 балів

- присутність на практичному занятті – 1 бал (за кожне практичне заняття).

- відмова від відповіді – (-) 5 балів.

Домашня письмова робота (реферат) виконується лише один раз за семестр на тему, яка узгоджується із викладачем. Об’єм домашньої письмової роботи (реферат) не більше 10 друкованих листів (без використаної літератури). Інші деталі домашньої письмової роботи (реферат) уточнюються у викладача.

Оцінювання за формами контролю: поточна робота – до _____ балів (________________________________________________________).

Студент, який за результатами поточного контролю не отримав _____ балів, вважається таким, що не виконав всі види робіт, передбачені навчальним планом за семестр із дисципліни, і не допускається до підсумкового семестрового контролю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]