Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Oporny_konspekt_z_KVP_po_Temi_3.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
159.23 Кб
Скачать

7. Не підлягають прийманню до установи засуджені, в документах яких виявлено, що:

  1. особова справа містить матеріали із суперечливими даними, які не дають можливості встановити особу засудженого, статтю, за якою він засуджений, або в інший спосіб перешкоджають виконанню вироку;

  2. до виправної колонії прибув неповнолітній;

  3. не визначено рівень безпеки установи, а той, що визначений, не відповідає рівню безпеки даної колонії;

засуджений направлений в колонію із грубими порушеннями встановленого порядку (наприклад, вирок суду не набрав чинності, відсутній відповідний наряд на направлення до цього виду установи).

У разі виявлення таких фактів адміністрація колонії складає відповідний акт про відмову у прийнятті засудженого, і він направляється до встановленого місця призначення, а у разі неможливості - повертається до установи-відправника.

У випадках, коли засуджений направлений до колонії на підставі персонального наряду, а під час прийому буде з'ясовано, що йому неправильно визначено рівень безпеки колонії або допущено інші помилки, він приймається в установу, але утримується окремо від інших осіб до остаточного вирішення цього питання регіональним управлінням через Апеляційну комісію Державної пенітенціарної служби України.

Під час приймання засуджених до установ виконання покарань вони підлягають повному обшуку, а їхні речі - огляду.

Предмети, вироби й речовини, зберігання яких засудженим заборонено, вилучаються і здаються на склад для зберігання, а повертаються власникам після відбуття ними строку покарання.

Приймання засуджених іноземних громадян здійснюється на загальних підставах.

Водночас адміністрація письмово роз'яснює їм їхні права та обов'язки, інформує про їх право звертатися до дипломатичних і консульських представників держави, до якої вони належать.

Не пізніше трьох діб від дня прибуття засудженого до установи адміністрація колонії направляє відповідне повідомлення до Державної пенітенціарної служби України.

Отримавши таку інформацію, управління контролю за виконанням судових рішень Державна пенітенціарна служба України у триденний строк надсилає до Державної консульської служби МЗС України повідомлення встановленої форми.

Адміністрація колонії протягом трьох діб зобов'язана повідо­мити суд, який постановив вирок про приведення його до вико­нання і про місце відбування покарання засудженим.

Одночасно повідомляються члени сім'ї про місце відбування покарання засу дженим та його права.

Усі засуджені, які прибули в установу, обов'язково підлягаюч і, медичному огляду і санітарній обробці, розмішуються у відділенні карантину діагностики і розподілу до 14 діб.

Вони тримаються в окремих ізольованих приміщеннях, залучаються до праці окремо від інших осіб. У цей час адміністрація колонії і, передусім, психологи, вивчають особу засудженого, представники різних служб проводять бесіди, заняття, що передбачають ознайомлення з правилами внутрішнього розпорядку установи, правами і обов'язками засуджених, з порядком матеріально-побутового забезпечення.

23

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]