Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EA_Kursovoy_proekt_ukr.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
262.14 Кб
Скачать

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу „Економічний аналіз” для студентів іv курсу економічних спеціальностей усіх форм навчання

Затверджено на засіданні

кафедри менеджменту.

Протокол № від

Дніпропетровськ удхту

2003

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу „Економічний аналіз” для студентів ІV курсу економічних спеціальностей усіх форм навчання / Укл.: Радін В.М., Клочко С.А., Іванова. М.І – Дніпропетровськ: УДХТУ, 2003 р.- с.

Укладачі: Радін В’ячеслав Миколайович

Клочко Світлана Андріївна.

Іванова Марина Іллівна.

Зміст методички

1.Загальні положення.......................................................................................

2. Зміст курсової роботи..................................................................................

3. Методичні вказівки по виконанню курсової роботи................................

  1. Загальні положення

Управління підприємством є важливою функцією діяльності підприємств і, у свою чергу, предсталяє собою складну систему. Управління як процес - це не якась одноразова дія. а серія безперервних взаємозв'язаних дій. Ці дії називають управлінськими функціями. Огляд сучасної літератури дозволяє виявити наступні функції управління - планування, організація, розпорядництво ( командування ), мотивація, керівництво, координація, контроль, комунікація, дослідження, оцінка, ухвалення рішення, підбір персоналу, представництво і ведення переговорів (складання угод).

Хоча процес управління і є безперервним, проте можна прослідити послідовність дій або послідовність функцій управління. Управляюча дія на об'єкт управління починається з формулювання мети організації шляхом вибору з альтернативних стратегій однієї. Таким чином, після аналізу альтернативної мети ухвалюється рішення про вибір одній або одних з тих, що розглядаються. Під встановлену мету здійснюється розробка організаційної структури і розподіл повноважень на підставі аналізу можливих до застосування структур і ухваленні найприйнятнішої. Потім розробляється (на підставі аналізу) і приймається система зацікавленості в досягненні встановленої мети. Використовуючи зворотний зв'язок (систему обліку), аналізуючи стан об'єкту управління і результати діяльності при необхідності ухвалюється рішення про коректування мети, шляхів досягнення мети, перерозподіл ресурсів, зміну організаційних структур, вдосконаленні систем мотивації. Звідси, підсистема аналізу, беручи участь у виконанні інших функцій управління, служить базою для ухвалення рішень і є однією з найважливіших підсистем управління. Від якості і своєчасності аналізу залежить якість і своєчасность прийнятих рішення і формовані дії.

Важливість економічного аналізу для системи управління визначає місце курсу „Економічного аналізу” в навчальному плані підготовки бакалаврів з економіки усіх спеціальностей.

Студентам для того, щоб глибоко оволодіти знаннями з економічного аналізу, необхідно приділяти значну увагу вивченню теоретичного курсу та практичним заняттям, а також самостійній роботі, частиною якої є виконання курсової роботи. Виконання контрольної роботи з курсу економічного аналізу сприяє засвоєнню студентам: системи показників, які дозволяють оцінити діяльність підприємств та їх взаємозв’язків, методики вивчення господарської діяльності підприємств та аналізу узагальнюючих показників.

Курсова робота має на своїй меті систематизацію, поглиблення та закріплення теоретичних знань з курсу “Економічний аналіз” і застосування цих знань для вирішення конкретних питань по організації техніко-економічного аналізу на підприємстві.

Початковими матеріалами для виконання курсової роботи є:

- дані підприємств, котрі були зібрані студентом під час проходження практики на підприємстві;

- дані, котрі надаються викладачами кафедри менеджменту, в випадках відсутності даних по підприємствам;

- методичні вказівки.

Курсова робота оформляється у вигляді розрахунково-пояснювальної записки на стандартних листах паперу. На початку записки дається її зміст з вказівкою сторінок, а на закінчення - перелік використаної літератури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]