Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
507859.rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
06.11.2019
Размер:
364.4 Кб
Скачать

2.3 Аналіз і результати практичної роботи

Всі використовувані музично-дидактичні ігри і допомога посібник застосовувалися протягом декількох занять, поступово стаючи різноманітнішим всілякішим і складнішим, що дозволило судити про своєрідність музичного розвитку кожної дитини дитяти і відповідно коректувати змістом вмістом,утриманням музичних занять.

Крім того, для успішнішого розвитку у в,біля молодших школярів відчуття почуття ритму були використані фрагменти системи елементарного музичення австрійського композитора Карла Орфа.

В результаті унаслідок,внаслідок музичних занять було виявлено:

- слухова увага дітей стала більш організованою;

- з'явилася появилася швидка і чітка реакція на високі і низькі звуки;

- ритм, що передається дітьми, став точнішим не тільки не лише у вилясках, але і в передачі його звучними жестами і на металофоні ;

- покращала реакція дітей на визначенні інструментів по тембровому і динамічному звучанню.

Завершує роботу конкретний практичний матеріал, який відображений відбитий в додатку застосуванні .

Проведена робота показала, що відповідно до мети цілі , об'єкту, предмету дослідження, і в процесі вивчення методичної літератури з проблеми у в,біля дітей музично-сенсорних здібностей, ми дійшли висновку виведення , що саме дошкільний вік надзвичайно важливий поважний для розвитку загальних спільних музичних здібностей дитини дитяти , у тому числі і музично-сенсорних. І розвиток цих здібностей у в,біля кожної дитини дитяти повинен бути постійно в полі зору у в,біля вихователя, музично керівника, здійснюватися різними методами і засобами.

Висновок

Безумовно, сама організація використання музичних ігор вимагає від педагога розуміння значущості і цінності музичного розвитку дітей, великої творчості і майстерності.

Як показує практика, систематичне застосування вживання музичних ігор посібника викликає спричиняє у в,біля дітей активний інтерес до музики, сприяє швидкому оволодінню дітьми музичним репертуаром. укладення,ув'язнення

У практичній частині частці роботи, що проводиться, ми ще раз переконалися в тому, що якщо в процесі музичної діяльності розвиватимуться музичні здібності у в,біля всіх дітей без виключення винятку це не пройде мине,спливе безслідно для їх подальшого наступного музично розвитку.

Пропоновані музичні ігри, фрагменти занять не були з'являлися,являлися самоціллю, а лише сприяли розвитку не тільки не лише музичних здібностей, але і творчих.

Напрацьований наочний наглядний допоміжний музичний матеріал дозволив в простій доступній ігровій формі дати дітям уявлення про властивості музичного звуку, про виразні можливості спроможності музики, навчити розрізняти гамму відчуттів почуттів , настроїв, що зраджуються зрадив нею.

Пропонований узагальнений, систематизований досвід дослід із із мол молодшими школярами з розвитку у в,біля них музичних здібностей доступний в оволодінні будь-яким педагогом, музичним керівником, і може бути рекомендований для використання його в загальноосвітній школі, як на музичному занятті, так і в індивідуальній роботі з музичного виховання.

Список літератури

  1. Абдуллин Э.Б. Теория и практика музыкального обучения в общеобразовательной школе. - М., 1983.

2. Безбородова Л.А., Алиев Ю.Б. Методика преподавания музыки в общеобразовательных учреждениях: Учебное пособие для студентов музыкальных факультетов педвузов. – М.: Академя, 2002.

  1. Виготский Л.С. Игра и ее роль в психологическом развитии ребенка// Вопросы психологии: - 1966. - № 6.

  2. Ветлугина Н. А. Развитие музыкальных способностей дошкольников в процессе музыкальных игр. – М., Просвещение, 1988.

  3. Железнов С. Развитие музыкальных способностей. – М. , Глянц, 1998.

  4. Кабалевский Д. “Как рассказывать детям о музыке” Москва, “Просвещение”, 1989.

  5. Комисарова Л., Костина Э. Наглядные средства в музыкальном воспитании дошкольников. – М., Просвещение, 1986.

  6. Михайлова М. Развитие музыкальных способностей детей. – Ярославль: Академия развития, 1997.

10. Лобова А.Ф. Теория и методика музыкального воспитания в начальной школе: Учебное пособие /Урал. гос. пед. университет. – Екатеринбург, 2002.

  1. Никитин Б.П. Развивающие игры. – 2-е изд. – М.: Педагогика, 1985.

12. Осеннева М.С., Безбородова Л.А. Методика музыкального воспитания младших школьников. – М.: Академия, 2001.

13. Подуровский В.М., Суслова Н.В. Психологическая коррекция музыкально-педагогической деятельности. – М., 2001.

14. Свирида П. А вже весна воскресла. – Коломия, 1993

15. Тарасова Л. Музыка в семье. – М., Детская литература, 1985.

16. Хрестоматия по методике музыкального воспитания /Сост. О.О.Апраксина .- М.: Просвещение, 1987 .

17. Школяр Л.В., Красильникова М.С., Критская Е.Д., Усачева В.О., Медушевский В.В. Школяр В.А. Теория и методика музыкального образования детей. - М., ФЛИНТА - НАУКА, 1998.

Размещено на Allbest.ru

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]