Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метода и задание.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
1.17 Mб
Скачать

5. Вимоги до звіту

По закінченні практики студенти подають звіт. Загальна та характерна форма звітності студента за практику – це подання письмового звіту, підписаного та оціненого безпосередньо керівництвом від бази практики.

Письмовий звіт (разом з щоденником, характеристикою та ін.) подають на рецензування керівнику практики від академії.

Звіт містить відомості про виконання студентом всіх програм практики та індивідуального завдання, має розділи з охорони праці, висновки, пропозиції, список використаної літератури. Оформлюють звіт за вимогами ДСТУ.

Звіт з практики повинен відповідати наступним загальним вимогам:

  • має бути відображенням реальної роботи студента під час практики на базі практики, включаючи опис характеру робіт, які він виконував; опис засобів реалізації поставлених перед ним завдань, опис характеру екскурсії на інші підприємства, висновки та особисті думки з приводу своєї можливо професійної діяльності на даних базах практики;

  • повинен мати наступну структуру – титульний аркуш, календарний план виконання робіт (пункти плану повинні співпадати із змістом щоденника), змістовну частину з детальним описом проведеної роботи;

  • по третє, обсяг звіту повинен складати не менш ніж 15-20 сторінок формату А4, шрифту Times New Roman, кегль –14 пт;

  • повинен мати наскрізну нумерацію сторінок, аркуші мають бути зброшуровані;

  • звіт перевіряється і затверджується керівниками практики від бази практики і навчального закладу, про що свідчать підписи керівників практики від кафедри та від бази практики (див. додаток 6).

За результатами практик студент отримує оцінку. Після практики проводиться методична конференція, яка підводить підсумки практики.

6. Підведення підсумків

Поданий звіт студенти захищають, тобто здають залік комісії, яку призначає завідувач кафедри. В комісію входить викладач, який веде курс, з якого проводилась практика, керівник практики від академії, від підприємства.

Комісія приймає залік у студентів на базах практики в останні дні її проходження, або в академії на протязі перших десяти днів семестру, що почався після практики. Оцінка за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість та залікову книжку студента за підписами членів комісії.

Студенту, який не виконав програму практики з поважних причин, може бути надано право проходження практики повторно при виконанні умов, визначених академією згідно необхідно розпорядження або наказу.

Студент, який в останнє отримав негативну оцінку з практики в комісії, відраховується з вищого навчального закладу.

Підведення підсумків практики здійснюється наприкінці терміну її проведення. Ця робота складається з:

  • заповнення заліково-екзаменаційної відомості керівником практики від кафедри та передачі ним узагальненої інформації про проведену практику завідувачу кафедри;

  • виступу керівника практики та окремих студентів з доповідями про результати практики на засіданні кафедри (при необхідності – на засіданні факультету, наукових конференціях чи семінарах академії) восени наступного навчального року (це обумовлено тим, що студенти одразу по закінченню практики ідуть на канікули, викладачі - у відпустку).

При підведенні підсумків практики слід пам’ятати, що критерієм ефективності роботи вищого навчального закладу по підготовці спеціалістів для народного господарства держави є те, наскільки успішно випускники академії вирішують на практичній роботі науково-технічні та суспільно-економічні задачі, як глибоко вони знають свою спеціальність, наскільки швидко відбувається їх професійне становлення на виробництві.

Практика є одним з важливих видів навчальної роботи, покликана максимально підготувати майбутніх спеціалістів до практичної роботи, підвищити рівень їх професійної підготовки, забезпечити придбання навичок роботи у трудовому колективі.