Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Хрещення Духом.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
31.93 Кб
Скачать

Чи просити хрещення Духом Святим?

Ми з вами розібралися, що хрещення Духом Святим відбувається тоді, коли Господь робить відродження в нас. Чи потрібно відродженій дитині Божій, яка покаялась, має віру від усього серця, прийняла хрещення, просити про те, щоб Бог знову її відродив, знову дав йому покаяння, віру від усього серця. Виглядає це не досить розумно в очах Божих.

Тому, це є одним із самих тонких вмілих дій сатани, коли він намагається збити нас, що вірують, зі шляху віри на шлях чудес, на шлях підтвердження того, що я, є чадом Божим. Якщо я абсолютно переконаний, що я дитина Божа, то я буду сміло йти вперед і не просити Господа про щось, що підтвердило б моє положення в Ньому. Але якщо я починаю сумніватися й просити Господа підтвердь мені, покажи мені, що я дійсно дитина Божа, то це вже не шлях віри, адже власне не сьогодні пролунали ці питання. Майже дві тисячі років тому звучали слова в пустелі; якщо Ти Син Божий, зроби ці камені хлібами, якщо Ти Син Божий, то кинься вниз, якщо Ти Син Божий, то зроби те, інше, третє. Це питання побудоване однаково; якщо Ти Син Божий... Адже сьогодні, коли хтось прийде й скаже вам: якщо ти хрещений Духом Святим, то підтвердь це, покажи мені це чудом, покажи мені це мовою, покажи мені це якоюсь дією, - це те ж саме питання, але поставлене в 21 столітті.

Те що ми діти Божі, те, що ми хрещені Духом Святим, ми знаємо зі Слова Божого й з нашого життя. Якщо я живу по Євангелії, я є істинно син Божий, і мені не потрібно просити, щоб Бог знову зробив мене сином Божим. А якщо я не є дитиною Божою то я повинен повірити в Ісуса Христа, як Господа та Спасителя та покаятись у своїх гріхах перед Ним і тоді стану дитиною Божою.

Амінь (подяка о. Саннікову роздуми якого є основою даної проповіді)