Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
naskr_progr_prakt_bakal (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
660.99 Кб
Скачать

Розділ 5. Виробнича практика (vііі семестр)

5.1. Мета і завдання виробничої практики

Виробнича практика для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» є кінцевим етапом навчання і проводиться з метою узагальнення та вдосконалення знань, практичних умінь і навичок на базі конкретного суб’єкта господарювання, оволодіння професійним досвідом і збору матеріалів для бакалаврської дипломної (випускної) роботи.

Метою практики є поглиблення набутих теоретичних знань з вивчених дисциплін та набуття практичних навиків щодо діяльності підприємств, фінансово-кредитних установ, контролюючих органів та органів соціального страхування, теоретичний та практичний розвиток напрямків науково-дослідної роботи.

Під час проходження бакалаврської практики студенту необхідно показати достатні знання з теоретичних питань під час написання звіту та проведення відповідних розрахунків, проявити вміння застосовувати законодавчі та нормативно-правові акти, освоїти теоретико-методичні основи функціонування спеціальних фінансово-кредитних установ, контролюючих органів, фінансових відділів підприємства та органів державної влади. Важливою частиною є формування пакету документів на основі практичного матеріалу, зібраного студентами за місцем проходження практики.

Проходження бакалаврської практики спрямоване на збір інформації, необхідної для виконання курсових робіт зі спеціальних дисциплін та освоєння елементів науково-дослідної роботи для підготовки до виконання дипломної роботи.

Загальна тривалість виробничої практики в УНУС складає 4 тижні для студентів четвертого курсу (VІІІ семестр ).

Загальна тривалість виробничої практики за кордоном складає 6 місяців (із них 4 відводиться для вивчення фінансової роботи в фермерському господарстві, 2 – на вивчення правових аспектів діяльності сільськогосподарських підприємств).

Послідовність проходження практики регламентується календарним планом, який складається студентом на весь період виробничої практики та погоджується керівником практики від виробництва.

5.2. Бази проходження практики

Для проходження практики Уманський національний університет садівництва направляє студентів у фінансово-кредитні установи (банківські установи, страхові компанії), районні та міські державні податкові інспекції, міські та районні управління Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування, відділення державного казначейства, фінансові управління та відділи районних та міських державних адміністрацій, управління праці та соціального захисту населення, підприємства, які мають фінансовий відділ або складають фінансову звітність за повною формою різних галузей економіки.

Перелік баз проходження практики визначається кафедрою фінансів і кредиту, узгоджується з деканатом факультету відповідно до пропозицій представників баз практики, а також побажань студентів щодо останніх, які дають згоду на проходження практики з створенням відповідних умов для проходження практики.

Перелік баз практики затверджується наказом по Уманському державному аграрному університету. Зміна бази практики можлива лише з поважних причин до початку проходження практики. Рішення про можливість зміни бази практики приймає завідувач кафедри.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]