Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответы ДЕК аемв.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
35.34 Mб
Скачать

У бойовому наказі командир взводу (відділення, групи) вказує:

у першому пункті - відомості про противника;

у другому пункті - завдання взводу (групи);

у третьому пункті - завдання відділенням (групам, підгрупам) нападу, пророблення проходів і вогневого забезпечення;

у четвертому пункті - час готовності до виконання завдання;

у п’ятому пункті - своє місце і заступника.

Після віддачі бойового наказу командир взводу уточнює порядок дій при нападі на об'єкт і відході, указує порядок підтримки вогнем виділених засобів і проходження бойових порядків своїх військ, а також повідомляє сигнали оповіщення, управління і взаємодії і порядок дій по них та пропуск.

Пошук здійснюється в пішому порядку. У встановлений час взвод (група) приховано висувається до об'єкта нападу. Першими для пророблення проходу в загородженнях висуваються сапери. Одержавши від них сигнал про готовність проходу, висувається відділення (група, підгрупа) вогневого забезпечення, за ним — відділення (група, підгрупа) нападу.

Наблизившись до об'єкта, відділення (група, підгрупа) нападу по сигналу свого командира раптово і, як правило, без пострілів нападає на противника, захоплює полонених, документи, зразки озброєння і бойової техніки. Командир взводу (відділення, групи) звичайно знаходиться з відділенням (групою, підгрупою) нападу. Відділення (група, підгрупа) вогневого забезпечення знаходиться в готовності прикрити нападаючих вогнем.

Виконавши завдання, взвод (група) із захопленими полоненими, документами, зразками озброєння і бойової техніки відходить у своє розташування. Першим відходить відділення (група, підгрупа) нападу, потім - відділення (група, підгрупа) пророблення проходів і останніми - відділення (група, підгрупа) вогневого забезпечення. Відхід відбувається безшумно чи під прикриттям вогню - сигнали виклику вогню подає командир взводу (групи).

  1. Призначення, бойові властивості та загальна будова реактивної протитанкової гранати (рпг-18).

ТТХ

Калібр – 64 мм;

Довжина в похідному положенні – 705 мм;

Довжина в бойовому положенні – 1050 мм;

Вага – 2,6 кг;

Початкова швидкість польоту гранати – 114 м/сек;

Дальність прямого пострілу по цілі заввишки 2,5 м – 135 м;

Прицільна дальність стрільби – 200 м;

Час переведення пускового пристрою з похідного положення в бойове – 8 – 10 сек;

ЗАГАЛЬНА БУДОВА:

Реактивна протитанкова граната РПГ-18 в своєму складі має: пусковий пристрій,головну частину і реактивний двигун.

Пусковий пристрій має зовнішню і внутрішню труби, котрі становлять ствол, який призначений для спрямування польоту гранати. На зовнішній трубі розташовані прицільний пристрій і пусковий механізм. Внутрішня труба має ударний механізм і механізм блокування. Зовнішня труба виготовлена з алюмінієвого сплаву. Ударно-спусковий механізм складається зі спускового і ударного механізмів.

Головна частина призначена для враження цілі. Вона складається з корпусу, обтічника, струмопровідного конусу з обгорткою та ізоляційної втулки, кільця, піджимного кільця, прокладки, ізолятора, воронки з провідником, екрана з втулкою і розривного заряду. В обтічник вгвинчується головна частина вибухівника ВП-1 з гумовим ущільнювачем, а в донне вічко вставляється донна частина вибухівника ВП-18, яка підтискується упорним кільцем.

Реактивний двигун призначений для надання гранаті початкової швидкості. Він складається з перехідного дна, передньої діафрагми і камери, порохового заряду, задньої діафрагми, запальника, вузла форсування, який включає склеєні між собою диски, корк і трубку (газохід), сопла, стабілізатор з чотирьох пір’їн, запалу, що складається зі стакану, ніпеля, порохової шашки і капсуля. У перехідному дні є чотири герметичні тангенційні отвори, що забезпечують прокручування гранати у стволі пускового пристрою. За запальник використовується навіска димного пороху, що міститься у картузі.