Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
для заоч.Титулка бакалавр заочний.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
88.06 Кб
Скачать

Рецензія

на випускну роботу студента(ки) факультету обліку та фінансів Полтавської

державної аграрної академії ОКР «Бакалавр» за напрямом підготовки 6.030509 «Облік і аудит» галузі знань 0501 «Економіка та підприємництво»

Степанової Інни Сергіївни

на тему: «Облік і аналіз основних засобів підприємства»

виконану на матеріалах сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Благовість» Зіньківського району

виконану на кафедрі економічної теорії та економічних досліджень

під керівництвом к.е.н., доцента Тютюнника Юрія Михайловича

Обсяг роботи 74 с. Кількість таблиць 14. Список використаних джерел поєднує 60 найменувань. Зміст роботи викладено у 5 розділах.

Загальна характеристика роботи:

(новизна та актуальність теми, її відповідність профілю напряму підготовки, оцінка струк­тури роботи, оцінка огляду літератури, характеристика використання методів досліджен­ня, оцінка роботи у розрізі розділів, якість наочності та загального оформлення роботи)

Актуальність теми дипломної роботи визначається неможливістю здійснення господарської діяльності будь-якого підприємства без використання засобів праці, які в бухгалтерському обліку визначають як основні засоби. Необхідність дослідження питань обліку таких активів особливо актуальна в зв’язку із специфікою окремих груп та об’єктів обліку. Випускна робота відповідає профілю напряму підготовки «Облік і аудит». Структура роботи логічна й розкриває основні напрямки дослідження організації обліку та аналізу основних засобів. Теоретична частина випускної роботи виконана на підставі опрацювання законодавчих і нормативних актів, інструктивних і методичних матеріалів, навчальної та наукової літератури останніх років з теми дослідження. Автором роботи проведений аналіз фінансового стану досліджуваного підприємства - сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Благовість» Зіньківського району. Особлива увага приділена питанням обліку основних засобів: розглянуто завдання обліку основних засобів, організації та автоматизації документування руху основних засобів, організації синтетичного та аналітичного обліку надходження та вибуття таких об’єктів обліку. Дана оцінка стану, динаміки основних засобів СТОВ «Благовість» та ефективності їх використання. В роботі використані традиційні методи – порівняння, аналізу динаміки, обчислення відносних величин. Матеріал роботи викладений логічно, літературною українською мовою. Оформлення роботи відповідає основним вимогам до випускних робіт ОКР «Бакалавр».

Позитивні аспекти випускної роботи: Висновки та пропозиції автора достатньо обґрунтовані, конкретні та мають практичне спрямування. Пропозиції автора роботи щодо вдосконалення обліково-аналітичної роботи та шляхів оновлення основних засобів можуть бути рекомендовані до впровадження на підприємстві.

Недоліки випускної роботи: в роботі доцільно було б приділити більше уваги методиці нарахування амортизації основних засобів.

Заключна оцінка випускної роботи: Випускна робота відповідає основним вимогам до змісту та оформлення. Тема дослідження достатньо повно розкрита. Випускна робота рекомендується до захисту перед Державною екзаменаційною комісією, автор роботи заслуговує на присвоєння кваліфікації «Бакалавр з обліку та аудиту».

Пропонована оцінка: добре.

Прізвище, ім’я, по-батькові рецензента: Остапенко Ольга Миколаївна.

Місце роботи і посада рецензента: доцент кафедри фінансів і кредиту, Полтавська державна аграрна академія.

Назва навчального закладу та спеціальність: Полтавська державна аграрна академія, спеціальність «Облік та аудит».

________________ «26» червня 2012 р.

(підпис)

М.П.