Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Трипільське коло 2012.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
331.78 Кб
Скачать

Майстерня гарного настрою

Стародавні майстри образотворчості, навряд чи мали стільки упереджень стосовно власних здібностей до малювання, як їх мають сучасні люди. Але не біда, тому що вільна та бурхлива атмосфера "Трипільського кола", дає чудову можливість позбутись упереджень сучасного суспільства та поринути у світ творчої єнергії, стати художником.

На майданчику позитивної творчості «Майстерня гарного настрою» кожен може відчути себе художником не залежно від здібностей до малювання. Наші майстри нададуть всі необхідні знання та матеріали для втілення Ваших творчих ідей та вражень.

У программі майчанчику:

  • майстер-класи з техніки малювання людей (сангіною, вугіллям, крейдою, олівцями), пейзажів та натюрмортів, основи композиції.

  • створення трипільського арт-буку. Арт-бук – це влавноруч проілюстрована книга, а фестивальний арт-бук буде заснований на власних враженнях автора. Такий арт-бук найкраща згадка про фестиваль.

  • на майданчику буде проводитись колективне малювання фестивального арт-джему, великого малюнка авторами якого будуть всі бажаючі.

Ігрове коло

«Тільки гра дає нам шанс відчути яким цікавим та швидкоплинним може бути життя…» Ришельє

Ми запрошуємо всіх поринути у Ігрове коло фестивалю, відчути себе в ролі воїна або чаклуна, давньогрецького героя або сучасного суперагента, або навіть мисливця на вампірів! Обіцяємо, буде весело та дуже цікаво!

Неймовірне зростання популярності настільних ігор дає зрозуміти те, що люди у всьому Світі, Україна не є винятком, почали все більше часу приділяти родині, дітям, друзям. Сучасна людина має володіти високим рівнем комунікативних навиків, добре розвинутим мисленням, лідерськими якостями, як для реалізації своїх власних планів, так і для досягнення взаєморозуміння в міжособистісних відносинах. Саме такими необхідними кожному навиками з дитинства навчають нас настільні ігри.

Слов'янський стан

Майданчик етнослов’янської культури і духовності.

Духовність та культура слов’янського етносу отримує нове дихання у величному колі різноманітних культурних програм фестивалю. Майданчик слов’ян — це подих любові, гармонії, етнічної спорідненості з давньою Трипільською цивілізацією. Майстерня кераміки, вироби зі шкіри, одежа, жіночі прикраси, величезне коло свят — маленький штрих до загальної барвистої картини фестивалю, закладений величезним бажанням поділитися з гостями «Трипільського Кола» надбаннями давньої слов’янської культури та стародавніх народних звичаїв.

Майданчик має форму Сварги, тобто Яйця, яке символізує Всесвіт. Ворота — це давній слов’янський звичай оформлення простору: входячи, ви бачите величну фігуру ВСЕБОГА — ТВОРЦЯ ВСЕСВІТУ. Колом на землі розташовані Великі стихії: ВОГОНЬ, ЗЕМЛЯ, ВОДА і ПОВІТРЯ, які завжди супроводжували кожну людину з початку і до кінця життя, тому вони розташовані навколо постаті Всебога, символізуючи батьківську спорідненість Творця зі стихіями. Далі розташоване Священне вогнище і колом — невеличкі майданчики для проведення зазначених нижче заходів.

Ініціатори пропонують великій співдружності такі майстер-класи:

  • Давньослов’янське гончарне мистецтво.

  • Виготовлення шкіряних виробив.

  • Плетіння з бересту очіль та іншого.

  • Виготовлення жіночих прикрас (давнє намисто).

  • Навчання давньому письму слов’ян (велесовиця, кирилиця, глаголиця).

  • Виготовлення слов’янської ляльки.

  • Також усім охочим пропонуємо взяти участь в обрядовому дійстві — славленні давніх Богів.

Кожному учаснику надається вільне право стати в слов’янський стан та розділити просту та смачну трапезу.