Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
11-OsnovyMeliorDP-GidroB.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
60.42 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет екологомеліворативний

Кафедра сільськогосподарських гідротехнічних меліорацій

Затверджую:

Перший проректор –

проректор з навчальної

­___________Д.М. Онопрієнко

„____”_________2009 р.

Робоча програма

Вид і назва практики: Виробнича – інженерно-меліоративна за кордоном

Галузь знань: 0601 «Будівництво та архітектура»

Напрям підготовка: 6.060103 «Гідротехніка (водні ресурси)»

ОКР: бакалавр

Термін навчання: повний

Нормативні дані

Курс

3

Семестр

6

Загальний обсяг (год.)

216

Тривалість (тижнів)

4

Вид підсумкового контролю

ДЗ

Дніпропетровськ – 2009

Робоча програма практики складена на основі ОКХ та ОПП бакалавра, «Положення про проведення практики студентів Дніпропетровського державного аграрного університету» (затверджено на засіданні вченої ради ДДАУ, протокол № 4 від 27.11.2008 р), галузевого державного стандарту спеціальності «Гідромеліорація», 2005 р. та наскрізної програми навчальних і виробничих практик (затвердженої 27.01.2009 р.).

Програму склали: доц. Коваленко В.В. і Доценко В.І.

Програма розглянута на засіданні кафедри сільськогосподарських гідротехнічних меліорацій (протокол № 6 від 25 грудня 2008 р.).

В.о.зав. кафедри сільськогосподарських

гідротехнічних меліорацій, доцент ______________В.В.Коваленко

Програма схвалена на засіданні науково-методичної ради еколого-меліоративного факультету (протокол № 6 від 26 січня 2009 р.).

Голова науково-методичної ради ЕМФ,

доцент __________________В.В.Коваленко

Узгоджено:

начальник навчальної

частини, доцент ___________________К.П. Маслікова

1. Мета та завдання практики

З 1998 року Дніпропетровський державний аграрний університет розпочав співробітництво з міжнародною студентською організацією CONCORDIA (Великобританія ), яка організовує роботу студентів на фермах Великобританії у таборах праці та відпочинку. Щороку, у відповідності з домовленістю, практику проходять студенти різних факультетів ДДАУ, в тому числі й студенти екологомеліоративного факультету. Для регламентації й організації проходження студентами екологомеліоративного факультету і складена ця програма.

Метою практики є закріплення отриманих теоретичних знань та придбання навичок самостійного виконання основних видів робіт в умовах виробництва.

Завданням виробничої практики є практична робота студентів на фермах Великобританії, ознайомлення з методами та способами виконання і споживання водних ресурсів в сільськогосподарському виробництві, при меліорації земель.

Базовою підставою для роботи студентів у виробничих умовах є: теоретичні знання та практичні навички, отримані під час навчання в агроуніверситеті та при проходженні навчальних практик.

2. Організація практики

У відповідності з робочим навчальним планом і графіком навчального процесу студенти 3-го курсу екологомеліоративного факультету, що навчаються за спеціальністю 7.092602 – „Гідромеліорація” проходять виробничу інженерно-меліоративну практику у 6-му семестру протягом 4-х тижнів.

Термін закордонної виробничої інженерно-меліоративної практики визначається на підставі складених договорів ДДАУ з фермерськими господарствами і є, як правило, більш тривалим. Змінити строки і місце проходження практики можна тільки за наказом ректора агроуніверситету по письмовій заяві студента і за згодою кафедри.

Перед від’їздом на практику студент повинен уточнити у керівника практики від кафедри зміст практики, отримати програму, індивідуальне завдання, студенту перелік питань, на які необхідно звернути увагу при виконанні програми практики та збору матеріалів для звіту. Керівник практики повинен провести інструктаж з охорони праці, про що студент повинен розписатись у відповідному кафедральному журналі з охорони праці.

В умовах виробництва студент-практикант повинен дотримуватись правил внутрішнього розпорядку, що встановлені на підприємстві, знати і виконувати правила техніки безпеки при виконанні сільськогосподарських робіт.

Після повернення з закордонної інженерно-меліоративної практики студент повинен в двотижневий термін здати на перевірку та захистити звіт з практики.