Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.09.2019
Размер:
189.95 Кб
Скачать

Функції спс

- Організація ремонтно-експлуатаційного обслуговування обладнання підстанцій 35кВ і вище та забезпечення надійності та економічності їх роботи. Забезпечення виконання, згідно річного плану - графіку і місячних планів робіт по ремонтно - експлуатаційному обслуговуванню обладнання ПС-110кВ Луцьк-101, 102, 103, 104, "Млинкомбінат" №68, Ковель №62, Ковель - ГКС, будівель і споруд, які закріплені за СПС.

- Забезпечення згідно річного плану - графіку і місячних планів робіт по капітальному поточному ремонту обладнання напругою 35-110кВ (силові трансформатори, короткозамикачі, відокремлювані, вимикачі) підстанцій.

- Організація розробки багаторічних, річних, місячних планів виробничої діяльності структурних підрозділів СПС і філій в частині експлуатацій і ремонту обладнання підстанцій 35-110кВ і здійснення контролю за їх виконанням.

- Технічне керівництво і контроль за якістю капітального і поточного ремонтів і експлуатацією обладнання ПС-35кВ і вище.

- Участь в розробці і виконанні заходів по модернізації діючої схеми роботи обладнання та їх перспективному розвитку.

- Організація виконання заходів, передбачених протиаварійними, експлуатаційними циркулярами та іншими директивними матеріалами Міненерго.

- Участь у розслідуванні аварій та інших порушень в роботі обладнання підстанцій і розробка заходів по запобіганню подібних випадків.

- Організація роботи по впровадженню нової техніки, передової технології, наукової організації праці, механізації працемістких робіт.

- Участь у раціоналізаторській роботі, роботі по зменшенню витрат електроенергії і матеріально - технічних ресурсів.

- Проведення експертизи нових проектів підстанцій. Ведення претензійної роботи з підприємствами.

- Підготовка інформації в потребах запасних частин і обладнання, оформлення заявок розподілення запасних частин, матеріалів і обладнання по філіях.

- Комплектація аварійного запасу обладнання.

- Впровадження заходів по підвищенню надійності роботи обладнання ПС-35кВ і вище, зниження втрат електроенергії в трансформаторах.

- Забезпечення шляхом проведення організаційних і технічних заходів по створенню безпечних і здорових умов праці, проведення інструктажів, навчання персоналу безпечних методів роботи, проведення систематичного контролю за станом обладнання, дотриманням персоналом вимог безпеки праці і застосування ним запобіжних пристосувань, спецодягу і інших засобів індивідуального захисту в залежності від характеру виконуваних робіт.

- Забезпечення пожежної безпеки шляхом проведення заходів, спрямованих на попередження пожеж, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових витрат і зменшення негативних екологічних наслідків в разі їх виникнення.

- Забезпечення дотримання персоналом СПС встановленого протипожежного режиму, виконання вимог правил та інших нормативних актів з питань пожежної безпеки.

- Організація проходження персоналом у встановлені терміни медичного огляду.

- Проведення роботи з персоналом СПС в обсязі положення, інструктаж і перевірка знань працівників з питань охорони праці та експлуатації обладнання, а також пожежної безпеки.

- Організація безпечного виконання робіт в електроустановках. Проведення тільки з дозволу чергових диспетчерів ОДС оперативних перемикань, підготовка робочих місць і допуску персоналу до роботи.

Функції Луцької групи підстанцій.

- Забезпечення згідно річного плану - графіку і місячних планів виконання робіт по ремонтно-експлуатаційному обслуговуванню обладнання будівель і споруд ПС-110кВ Луцьк - 101, 102, 103, 104, "Млинкомбінат".

- Проведення згідно плану модернізації і реконструкції будівельної частини, монтажу і наладки підстанцій.

Функції Ковельської виробничої дільниці СПС.

- Забезпечення виконання згідно річного плану - графіку і місячних планів робіт по ремонтно-експлуатаційному обслуговуванню обладнання, будівель і споруд ПС-110 кВ, "Ковель - №62", "Ковель - ГКС".

- Забезпечення виконання згідно річного плану-графіку робіт по капітальному поточному ремонту силових трансформаторів, вимикачів, відокремлювачів, короткозамикачів, напругою 35-110кВ підстанцій Камінь-Каширської, Ковельської, Любомльської, Ратнівської, Старовирівської і Турійської філій.

- Проведення згідно плану модернізації, реконструкції будівельної частини, монтажу і наладки обладнання підстанцій з великим обсягом робіт.

- Надання технічної допомоги філіям по усуненню складних дефектів наладці

обладнання і по забезпеченню запасними частинами.

Функції Луцької виробничої дільниці СПС.

- Забезпечення виконання згідно річного план-графіку і місячних планів робіт по капітальному поточному ремонту силових трансформаторів, вимикачів, відокремлювачів, короткозамикачів, напругою 35-110 кВ підстанцій Володимир ­Волинської, Горохівської, Іваничівської, Ківерцівської, Локачинської, Луцької районної, Любещівської, Маневицької, Рожищенської філій.

- Проведення згідно плану модернізації, монтажу і наладки обладнання, реконструкції будівельної частини.

- Надання технічної допомоги філіям по усуненню складних дефектів.

Права

Для виконання покладених функцій СПС має право в особі начальника СПС:

- представляти компанію в інших організаціях по питаннях, які входять в його компетенцію

- подавати керівництву товариства пропозиції по заохоченню і стягнення УТР і робітників СПС;

- звертатись до керівництва з питань виробничого і побутового характеру;

- усувати від роботи підлеглий персонал, який порушує правила і нормативні акти;

- давати персоналу філій тактичні і методичні вказівки і вимагати їх виконання;

- залучати персонал філій для наладки і ремонту обладнання підстанцій;

- вимагати від керівництва забезпечення СПС обладнанням, матеріалами, інструментом, захисними засобами, спец-одягом.