Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 1 курс (ППС) 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
360.96 Кб
Скачать

11

Міністерство внутрішніх справ україни Львівський державний університет внутрішніх справ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник ГУМВС України

у Львівській області

генерал-майор міліції

О.В. Рудяк

ЗАТВЕРДЖУЮ

Т.в.о. ректора Львівського державного університету внутрішніх справ кандидат юридичних наук

полковник міліції

В.В. Середа

___________ 2012

___________ 2012

Кафедра адміністративного права та адміністративного процесу

ПРОГРАМА

проходження ознайомчої практики курсантів у посадах інспекторів патрульної служби міліції та методичні рекомендації для курсантів першого курсу Львівського державного університету внутрішніх справ

Спеціальність – 6.030402 «Правоохоронна діяльність»

Спеціалізація – слідчі, кримінальна міліція, практична психологія

Львів - 2012

Програма проходження ознайомчої практики у посадах інспекторів патрульної служби міліції та методичні рекомендації для курсантів першого курсу Львівського державного університету внутрішніх справ /Укладачі: Назар Ю.С., Когут Я.М., Йосифович Д.І. – Львів: Львівський державний університет внутрішніх справ, 2012. – 46 с.

1. Організаційні засади

Мета та завдання практики

Керуючись наказом МВС України № 30 від 25 січня 2008 року «Про затвердження Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України», наказом Міністерства освіти України № 93 від 8 квітня 1993 року «Про затвердження Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України» і цією програмою організовується ознайомча практика.

Невід’ємною складовою частиною практичної підготовки осіб перемінного складу вищого навчального закладу (далі – ВНЗ) денної форми навчання є практика в комплектуючих підрозділах МВС України, що здійснюється з метою закріплення теоретичних знань, отриманих на певному етапі навчання відповідно до напряму, спеціальності (спеціалізації), набуття та вдосконалення професійних навичок і вмінь.

Ознайомча практика є завершальним етапом теоретичного курсу і проводиться після вивчення теоретичної частини відповідних навчальних дисциплін. У ході практики глибоко і всебічно вивчаються ділові, моральні й особисті якості курсантів з метою вирішення питання щодо здатності майбутнього спеціаліста вирішувати питання боротьби із злочинністю.

Ознайомча практика проводиться для ознайомлення курсантів першого курсу з оперативно-службовою діяльністю міськрайлінорганів внутрішніх справ, їх структурних підрозділів та служб. Ознайомча практика організується і проводиться на посадах інспекторів патрульної служби. Термін проведення ознайомчої практики – до 1 місяця (обсяг годин визначається навчальним планом).

Метою ознайомчої практики є набуття курсантами практичних навичок, що відповідають кваліфікаційним вимогам професії «міліціонер», у підрозділах ГУМВС, УМВС, УМВСТ за місцем дислокації вищого навчального закладу.

Завданнями ознайомчої практики є:

  • максимально прискорити ознайомлення курсантів з конкретними ділянками роботи органів внутрішніх справ в реальних умовах;

  • систематизувати, поглибити та закріпити теоретичні знання, отримані курсантами під час навчання з метою всебічного їх використання у процесі практичної діяльності органів внутрішніх справ;

  • закріпити та виробити практичні навички і вміння до самостійного виконання службових обов’язків на посаді інспектора патрульної служби;

  • розвинути ділові та моральні якості у курсантів з метою вирішення питання щодо їх найбільш доцільного використання у практичній роботі.

Завершується ознайомча практика складанням комплексного екзамену та врученням сертифікату на право самостійного несення служби.

Відповідальність за організацію і проведення ознайомчої практики, а також безпосередній контроль за нею покладається на кафедри та навчально-методичний центр університету і відповідальних осіб базових органів внутрішніх справ.