Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ТБО практика.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
1.07 Mб
Скачать

2. Зміст і виробничо-економічної практики «Вступ до спеціальності»

Виробничо-економічна практика студентів спеціальності 6.050106 "Облік і аудит" проводиться на робочих місцях бухгалтерських служб під­приємств. Тривалість практики для денної форми навчання визна­чається згідно затвердженим навчальним планом, після повного закінчення вивчення базових курсів професійно-орієнтованих дисциплін.

Мета практики - поглиблення та закріплення теоре­тичних знань, ознайомлення з організацією роботи бухгалтерської служби на підприємстві.

За період практики студент повинен ознайомитись з наступними етапами облікової роботи:

а) виробничо-економічна характеристика досліджуваного підприємства;

б) структурний склад і функції бухгалтерії ;

в) взаємозв’язок бухгалтерії з державними службами;

г) загальні правила ведення бухгалтерського обліку на підприємствах України, законодавчо-нормативна база;

д) правила ведення бухгалтерського обліку на досліджуваному підприємстві;

е) організація бухгалтерського обліку на підприємствах

є) документація на підприємстві і її призначення;

ж) права, обов’язки та відповідальність головного бухгалтера.

3. Вимоги до оформлення та представлення звіту з і виробничо-економічної практики «Вступ до спеціальності»

Зміст виконаних студентом робіт за час знаходження на практиці згідно пунктам підрозділу 2 (а - є) повинен знайти відображення у "Звіті про прохо­дження І виробничо-економічної практики". Звіт повинен бути індивідуальним і його структура повинна відповідати конкретним видам виконаних студен­том робіт. На титульному аркуші звіту мають бути підписи керівника практики з під­приємства, та керівника практики від інституту. До звіту додається характеристика студента, яка підписана керівництвом підприємства.

У випадку, якщо у студента відсутня база практики, він весь період практики під керівництвом керівника практики від інституту розв’язує індивідуальне завдання згідно Додатку Б.

3.1. Загальні вимоги до оформлення звіту

Обсяг звіту з практики повинен становити 25-30 сторі­нок основного тексту і додатки.

Першою сторінкою звіту з практики є титульний аркуш (Додаток А). Текстову частину звіту з практики виконують на аркушах встановленої форми рукописним текстом або машинописним способом та за допомогою комп'ютера з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм) через два міжрядкових інтервали до тридцяти ряд­ків на сторінці. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм. Можна також використа­ти папір форматів у межах від 203x288 до 210x297 мм і подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату A3.

Текст звіту необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів: ліве -не менше 30 мм, праве - не менше 10 мм, верхнє та нижнє - не менше 20 мм.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в про­цесі написання звіту, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням бі­лою фарбою. Допускається не більше ніж 2 виправлення на одному аркуші.

Цифровий матеріал, який наводиться в звіті, як правило, повинен офо­рмлюватися у формі таблиць. Кожна таблиця повинна мати назву, яку розмі­щують над таблицею. Назву і слово "Таб­лиця" починають з великої літери, з абзацу. Назву не підкреслюють. Заголовки граф повинні починатися з великих літер, підзаголовки - з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійни­ми. Висота рядків повинна бути не меншою 8 мм. Графу з порядковими номерами рядків до таблиці включати не треба.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетенного блоку роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою. Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на інший аркуш. При перенесенні таблиці на інший аркуш (сторінку) назву вміщують тільки над її першою частиною, на інших аркушах пишуть «продовження таблиці __». Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну части­ну під іншою в межах однієї сторінки. Якщо текст, який повторюється в гра­фі таблиці, складається з одного слова, його можна заміняти лапками; якщо з двох або більше слів, то при першому повторенні його замінюють словами "те ж", а далі лапками. Ставити лапки замість цифр, марок, знаків і матема­тичних символів, які повторюються, не слід. Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не подають, то в ньому ставлять прочерк.

Текст основної частини звіту поділяють на розділи, підрозділи (при необхідності на пункти).

Заголовки структурних частин звіту "ЗМІСТ", "ВСТУП", "РОЗДІЛ", "ВИСНОВКИ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ", "ДОДАТКИ" дру­куються великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують малень­кими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовками (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 2 інтервалам.

Кожний розділ звіту з практики починають з нової сторінки.