Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт-щоденник.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
3.11 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

назва навчального закладУ

ЗВІТ-ЩОДЕННИК

Про проходження виробничої технологічної практики з спеціальності 5.08010102 “землевпорядкування"

Студента __________________________

(група, прізвище, ім’я та по батькові)

Місце проходження практики

___________________________________

(назва підприємства)

село

район

область

Початок практики

20__ р.

Кінець практики

20__ р.

Звіт-шоденник перевірив викладач_______________________________

Оцінка____________Дата________________

Укладачі: Суботсысий В.П. - голова циклової комісії Аграрно-економічного

коледжу Полтавської ДАА;

Куліковський Б.Б. - науковий співробітник НМЦ

Рецензенти: Шумлянський М.С. - заступник директора з навчальної роботи

Екологічного коледжу Львівського НАУ;

Бусленко Г.М. - викладач Рівненського державного аграрного коледжу

Керівник бази практики повинен

  1. Призначити наказом кваліфікованого спеціаліста для безпосереднього керівництва практикою.

  2. Створити необхідні умови для виконання студентами програми практики, не допускати використання їх на посадах і роботах, що не відповідають програмі практики та майбутній спеціальності.

  3. Забезпечити студентам умови безпечної роботи на кожному робочому місці. Проводити обов’язкові інструктажі з охорони праці, вступний та на робочому місці. Забезпечити спецодягом. запобіжними засобами. лікувально-профілактичним обслуговуванням за нормами, встановленими для штатних працівників.

  4. Надати студентам-практикантам і керівникам практики від навчального закладу можливість користуватись лабораторіями, кабінетами, майстернями, бібліотекою, технічною та іншою документацією, необхідною для виконання програми практики.

  5. Забезпечити облік виходів на роботу студентів-практикантів. Повідомляти у навчальний заклад про порушення трудової дисципліни, внутрішнього розпорядку.

Після закінчення практики дати характеристику на студента-практиканта.

Вступ

Студенти проходять технологічну практику після третього курсу у філіалах інституту землеустрою, геодезичних підприємствах, районних відділах земельних ресурсів, міських, селищних та сільських радах, кадастрових центрах та інших установах.

Місце проходження практики попередньо погоджується з керівниками організацій і закріплюються договорами згідно з якими на підприємствах створюються навчальні ланки під керівництвом досвідчених спеціалістів від виробництва.

Керівники практики організовують всю роботу студентів, забезпечують виконання програми практик, своєчасно переводять студентів з об’єкта на об’єкт, з одного виду робіт на інші, приймають роботу та перевіряють щоденники, вирішують питання створення оптимальних умов праці, побуту і дозвілля.

Для методичного керівництва практикою від навчального закладу призначається керівник.

Направлення студентів на технологічну практику, призначення керівників і місць (підприємств) проходження практики оформляється наказом по навчальному закладу.

Виробнича практика розпочинається з проведення наради-інструктажу. Керівники практики видають студентам завдання, надають методичну допомогу, висвітлюють основні питання охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії.

Ввідний інструктаж та інструктаж на робочому місці з техніки безпеки проводяться на підприємстві по прибутті на виробничу практику.

Під час практики кожен студент веде щоденник, в якому зазначає види робіт, їх обсяг, що засвідчується керівником від виробництва. У звітах повинна бути коротко і конкретно описана робота, особисто виконана студентом. Не повинно бути дослівного переписування матеріалів баз практики (історії бази технічних описів тощо), а також цитування літературних джерел.

З кожного виду робіт необхідно давати короткий опис технології виконання робіт. До звіту необхідно додати схеми, креслення, табличні матеріали. Для узагальнення матеріалів, зібраних під час практики і підготовки звіту, студентам у кінці практики відводиться два-три дні.

По закінченні практики отримують характеристику, відмічають вибуття з підприємства і прибуття до навчального закладу.

За результатами захисту із урахуванням висновків керівників практик від виробництва за технологічну практику виставляються оцінки.

За наслідками технологічної практики в навчальному закладі можуть проводитись навчально-виробничі конференції за участю студентів, викладачів і керівників практик від виробництва.