Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prgrama_DEK_4_kurs_Tkh_2012_divchata (1).doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
158.21 Кб
Скачать

Основи швейного виробництва (основи технологій швейного виробництва)

Коротка характеристика асортименту швейних виробів. Відомості про конструкцію одягу. Деталі крою сукні, спідниці, брюк, їх конструктивні лінії та зрізи. Напрямок ниток основи в деталях крою.

Схема збору плечових, поясних виробів платтєвого асортименту. Види і характеристика робіт при підготовці крою до шиття. Види початкової обробки основних деталей: обробка у виробах зрізів, виточок, складок, підрізів, буф, кокеток, оборок, воланів, рюш.

Види кишень. Обробка в виробах прорізних, накладних і не прорізних кишень.

Види застібок. Обробка у виробах застібок, розміщених на цілих деталях, у швах. Обробка у виробах бортів. Види петельок і їх обробка.

Види комірів і їх обробка. Способи з’єднання з горловиною різних видів комірів. Обробка горловини без коміра.

Види рукавів. Обробка бокових і нижнього зрізу рукава. З’єднання з виробами рукавів різних конструкцій.

Машина класу 142М. Основні робочі органи машини, заправка верхньої та нижньої ниток.

Неполадки в роботі швейних машин.

Основи швейного виробництва (конструювання і моделювання швейних виробів)

Розвиток конструювання одягу. Характеристика сучасних способів конструювання: муляжного, розрахунково – графічних. Функції одягу.

Характеристика зовнішньої форми тіла людини: тулуба, шиї, верхніх та нижніх кінцівок. Головні морфологічні ознаки, що визначають зовнішню форму тіла людини: тотальні розміри, пропорції, статура, постава тіла.

Композиція одягу. Головні вимоги до композиції. Елементи композиції – силует, лінії, пропорції, тканина, колір, ритм, оздоблення.

Розрахунок і побудова креслення переднього і заднього полотнищ прямої двохшовної спідниці. Виміри фігури і прибавки, необхідні для первинного креслення спідниці. Побудова базисної сітки виробу.

Розрахунок і побудова креслення конічних та клинкових спідниць. Виміри фігури і прибавки, необхідні для побудови креслення конічних та клинкових спідниць.

Розрахунок і побудова креслення основи спідниці-брюк на основі креслення переднього і заднього полотнищ прямої

двохшовної спідниці. Виміри фігури і прибавки, необхідні для побудови креслення основи спідниці-брюк.

Практикум у навчальних майстернях (вишивання, в’язання, плетення, штучні квіти)

Вишивання ручне – традиційне українське ремесло. Різні підходи до класифікація швів вишивки. Лічильні шви української народної вишивки. Техніка виконання. Різновиди шва хрестик. Технологія їх виконання. Вишивання за вільним контуром. Найпростіші шви. Види гладі та особливості її виконання.

Догляд за вишитими виробами. Критерії визначення якості вишитих виробів. Регіональні особливості української народної вишивки.

Загальна характеристика плетення і в’язання. Інструменти і матеріалів, що використовуються у процесі плетення і в’язання. Основні елементи плетення гачком і в’язання спицями. Збільшення і зменшення трикотажного полотна. Способи запису узору. Трикотажні шви і їх різновиди. Види оздоблення трикотажного полотна: орнамент, вишивка.

Виготовлення штучних квітів. Оздоблення одягу штучними квітами. Основи кольорової гармонії. Матеріали та інструменти. Основні технологічні процеси виготовлення квітів. Обробка деталей гарячими інструментами. Композиція із штучних квітів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]