Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prgrama_DEK_4_kurs_Tkh_2012_divchata (1).doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
158.21 Кб
Скачать

Креслення

Загальні вимоги до оформлення. креслень Формати креслень. Рамка та основний напис на кресленні. Лінії креслення: суцільна товста основна, суцільна тонка, суцільна хвиляста, штрихова, штрихпунктирна і штрихпунктирна з двома крапками. Основні відомості про нанесення розмірів на кресленнях: виносні та розмірні лінії, стрілки, знаки діаметра і радіуса, умовне позначення товщини й довжини деталі, розміщення розмірних ліній.

Креслення в системі прямокутних проекцій. Поняття про проекціювання. Методи проекціювання: центральне і паралельне. Побудова проекцій предметів на одній, двох і трьох взаємоперпендикулярних плащинах проекцій.

Поняття про вигляд. Класифікація та розташування основних виглядів. Вимоги до головного вигляду. Поняття про місцевий та додатковий вигляди. Позначення виглядів.

Наочні зображення предметів у системі аксонометричних проекцій. Призначення та основні види аксонометричних проекцій. Напрямки осей, показники спотворення, нанесення розмірів на зображеннях. Аксонометричні проекції плоских фігур: чотирикутника, трикутника, шестикутника. Еліпс як аксонометрична проекція кола. Аксонометричні проекції геометричних тіл: призми, піраміди, циліндра, конуса. Поняття про технічний рисунок та його призначення. Побудова технічних рисунків предметів, зображених у системі прямокутних проекцій.

Перерізи, їх зображення та позначення. Поняття про переріз. Утворення перерізу. Види перерізів: винесені та накладні. Виконання та позначення перерізів. Умовності, прийняті при виконанні перерізів. Графічне позначення матеріалів на перерізах.

Розрізи, їх зображення та позначення. Поняття про розріз. Утворення розрізу. Відмінність між розрізом і перерізом. Види розрізів: прості й складні, повні й місцеві. Виконання й позначення розрізів. Поєднання вигляду з частиною розрізу.

Складальні креслення. Призначення та зміст складальних креслень Умовності та спрощення на складальному кресленні. Послідовність виконання складального креслення. Деталювання складальних креслень. Послідовність деталювання. Узгодження розмірів деталей у процесі деталювання.

Матеріалознавство

Текстильні матеріали, їх загальна характеристика і класифікація. Область використання. Текстильні волокна і нитки.

Класифікація волокон за походженням. Види волокон натурального походження: бавовник, льон, шерсть, натуральний шовк, їх будова, хімічний склад і фізико-хімічні властивості.

Загальні поняття про текстильні нитки і пряжу, їх види. Характеристика процесу прядіння, систем прядіння. Показники якості пряжі: міцність, лінійна щільність, крутка.

Структура та будова тканини, фактори, що їх визначають. Переплетення, щільність, волокнистий вміст. Визначення в тканині напрямку ниток основи і утка. Характеристика тканини по виду лицьової і виворітної сторін, їх визначення.

Властивості тканин: механічні, гігієнічні, технологічні та оптичні. Їх вплив на процеси проектування та виготовлення одягу.

Характеристика асортименту тканин. Асортимент бавовняних, льняних, шерстяних і шовкових тканин. Коротка характеристика окремих груп і видів тканин, особливості технології обробки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]