Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимчасовий ПОРЯДОК.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
638.98 Кб
Скачать

Загальні положення

Добовий наряд призначається для підтримання внутрішнього порядку, озброєння, боєприпасів, техніки, приміщень і майна загону, контролю за станом справ у підрозділах і своєчасного вжиття заходів для запобігання правопорушенням, а також для виконання інших обов'язків внутрішньої служби.

Склад добового наряду оголошується наказом по загону на період навчання. Добовий наряд загону призначається у такому складі:

черговий загону;

помічник чергового загону;

черговий і днювальні парку, а також водії чергового автомобіля (тягача);

черговий лікар - фельдшер;

черговий і помічник чергового контрольно-пропускного пункту;

черговий стоянки загону, помічник чергового стоянки загону;

пожежний наряд;

водії чергових автомобілів.

Щоденно наказом по загону призначаються черговий загону, помічник чергового загону, начальник варти, черговий і помічник контрольно-перепускного пункту, черговий стоянки загону і помічник чергового стоянки загону, черговий парку, водії чергових автомобілів.

Усі чергові та їх помічники повинні мати на лівому боці грудей нагрудний знак (пов'язку на лівому рукаві) з відповідним написом. Нагрудний знак (пов'язка) передається черговим наступному черговому після доповіді про здачу та прийняття чергування.

Черговий загону та черговий стоянки загону, призначені з числа осіб начальницького складу, повинні мати на озброєнні пістолети з двома спорядженими магазинами.

Підготовка добового наряду

Штаб загону за 7 діб до початку місяця повідомляє командирам підрозділів дні заступання й склад добового наряду.

Командири підрозділів, від яких призначається добовий наряд, відповідають за підготовку особового складу до несення служби, за своєчасне прибуття добового наряду на інструктаж до відповідних посадових осіб загону та на зміну.

Особам начальницького складу надається час для відпочинку та підготовки до наряду.

Визначені наказом по загону особи рядового та начальницького складу напередодні або в день заступання в наряд прибувають на заняття (інструктаж) добового наряду, який проводиться начальником штабу загону чи призначеною для цього іншою посадовою особою.

Особи начальницького складу добового наряду, які несуть службу із стрілецькою зброєю, повинні пройти в день заступання медичний огляд. На занятті (інструктажі) вивчаються положення статутів, інструкцій, вимоги безпеки та порядок дій у разі виникнення пожежі, а також перевіряється знання особовим складом наряду спеціальних обов'язків. Практичні заняття проводяться напередодні або в день заступання в наряд у години, зазначені в розпорядку дня, в обладнаних приміщеннях (місцях), визначених командиром загону.

Добовий наряд повинен бути готовий до несення служби й прийнятий відповідними черговими і начальником варти у своє підпорядкування за 15 хвилин до виходу на зміну.

Зміна добового наряду

Зміну добового наряду проводить новопризначений черговий загону в час, визначений командиром загону.

За 10 хвилин до зміни новопризначений помічник чергового загону з числа осіб начальницького складу шикує особовий склад добового наряду у визначеному для проведення зміни місці, перевіряє його наявність і після прибуття чергового загону доповідає йому.