Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЗ СТОЗ Шестакова.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
512 Кб
Скачать

Введення.

У даному курсовому проекті ми проектуємо системи холодного і гарячого водопостачання, а також каналізацію для групи житлових п’ятиповерхових будинків. Група складається з чотирьох будинків. Всі будівлі типові, цегляні, односекційні, з висотою поверху 2,7 м.

Система протипожежних стояків відсутня. У кожному будинку підвал, заввишки 1,7 м. Ввод в будівлю передбачаємо з фасаду, труба проходить через фундамент в спеціально передбаченій гільзі. В підвальному приміщенні кожного будинку передбачаємо водомірний вузол у складі з крильчатим водоміром, сітчастим фільтром перед водоміром, контрольно-спускним краном, розташованим за водоміром, який призначений для перевірки водоміра й для випуску води із системи, двох вентилів: один перед сітчастим фільтром, другий після спускного крана. Всі елементи водомірного вузла розташовані на прямій ділянці трубопроводу. Улаштовується обвідна лінія із установленим на ній вентилем, запломбованим у звичайний час у закритому положенні. Від водомірного вузла труба розподіляється по стояках. На кожному поверсі знаходиться по 5 квартир з різною кількістю мешканців. У кожній квартирі є змивний бачок, змішувач для ванни, мийки та умивальники. До всіх приладів окрім змивного бачка підводиться гаряча вода, у ванній кімнаті з труби гарячого водопроводу влаштовується сушитель рушників. Вода для гарячого водопроводу нагрівається на ЦТП.

Труби приймаємо пластикові фірми “Метапол”. Труби холодного водопроводу прокладаємо в землі паралельно трубам гарячого водопроводу на відстані 1,9 м.

  1. Проектування системи холодного водопостачання

    1. Вибір системи й схеми внутрішнього водопроводу

Залежно від призначення будинку, його поверховості й об’єму, а також від величини гарантійного напору в зовнішньому водопроводі приймаємо для даного будинку тупикову схему господарсько-питного водопроводу з нижньою прокладкою магістралей з одним вводом. Внутрішній протипожежний водопровід не передбачається.

Орієнтовно необхідний напір визначити по формулі:

(1.1)

де Нn - орієнтовний необхідний напір, м.

n - кількість поверхів (n=5).

За завданням в зовнішньому водопроводі вдень гарантійний напір 25 м.

де Hg - гарантійний напір.

Як видно з розрахунків, напору достатньо для нормального функціонування внутрішнього водопроводу. При проведенні гідравлічного розрахунку необхідно буде уточнити обрану схему.

1.2. Трасування мережі й побудова аксонометричної схеми трубопроводу

Виконуємо трасування внутрішньо квартальної мережі. Глибина закладення двірської мережі:

(1.2)

Діаметр вводу 40 мм. Розводящі трубопроводи прокладаються в підвалі уздовж несучих стін з вільним доступом до арматур. Труба прокладається на 500 мм нижче стелі.

Аксонометрична схема водопроводу будується з вказівкою основних елементів мережі. Установка запірних арматур на внутрішній водопровідній мережі передбачена на кожному вводі, у основи кожного стояка, на відгалуженні до кожної квартири.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]