Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
algoritmi_pravo.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
72.7 Кб
Скачать

1)досудове врегулювання спорів для можливості досудового врегулювання спору пропонуємо виконати наступні дії: 1. звернення з письмовою претензією до особи, яка вважається винною.

2. розгляд претензії адресатом до 2 місяців ( різні борги-різні терміни), який включає звірення розрахунків, проведення судової експертизи або вчинення інших дії для забезпечення досудового врегулювання спору.

3. про результати розгляду претензії заявник повідомляється у письмовій формі.

2)

3) припинення юрид.особи за рішенням власника: 1. рішення власника про ліквідацію і оформлення

2. повідомлення держ.реєстратора про дане рішення в строк здачі 3 дні

3. призначення ліквідаційної комісії органом, що прийняв рішення про припинення

4. повідомлення про початок процедури припинення у ЗМІ протягом 10 днів з моменту прийняття рішення

5. виконання ліквідаційною комісією своїх функцій

6. складання за результатами роботи комісії звіту, ліквідаційного балансу або акту

7. отримання довідки про відсутність податків, боргів

8. знищення печаток і штампів

9. держ.реєстр. припинення

4) В зошиті

5) В зошиті

6) 1. рішення про анулювання ліцензії протягом 10 робочих днів з дати встановлення підстав для цього органом ліцензуваня

2. рішення вручається або надсилається ліцензіату із зазначенням підстав для анулювання не пізніше ніж через 3 робочі дні з дати його прийняття

3. Розгляд питань про анулювання ліцензії на підставі акта про невиконання розпорядження в присутності ліцензіата або його представників

4. Рішення про анулювання ліцензії набуває чинності через 30 днів після його прийняття і на протязі того часу може бути оскаржене у судовому порядку.

7) 1. Подання заяви про порушення справи про банкрутство.( прийняття -2 або відхилення5 днів)

2. Порушення провадження у справі про банкрутство.( протягом 5 робочих днів)

3. Підготовче засідання. Забезпечення вимог кредиторів і мораторій на задоволення вимог кредиторів.

4. Виявлення кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника(протягом 30 днів з дня публікації інформації у пресі)

5. Попереднє засідання господарського суду

6. Проведення зборів кредиторів і утворення комітету кредиторів

7. Винесення ухвали про санацію боржника, призначення керуючого санацією. Проведення процедури санації.( 12 місяців або може бути збільш чи зменш на 6 міс) 8. звіт керуючого санацією. (Складається керуючим і надається комітету кредиторів за 15 днів до закінчення процедури санації.)

9. визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури(триває 12 місяців, може бути подовжена ще на 6 міс.)

10. припинення провадження по справі

8) В зошиті

9) Ст. 218 Господарського кодексу України визначає наступні види підстав господарсько-правової відповідальності: Нормативна. Це сукупність норм права про відповідальність суб'єктів господарських відносин. Господарська правосуб'єктність правопорушника і потерпілого. Сторонами правовідносин щодо застосування відповідальності цього виду можуть бути підприємства, установи, організації, інші юридичні особи незалежно від форми власності майна, організаційно-правових форм, тобто особи, що мають право звертатися до господарського суду за захистом своїх порушених або оспорюваних прав та інтересів, які охороняються законом. Юридико-фактична. Це протиправні дія або бездіяльність особи — господарського правопорушника, що порушують права і законні інтереси потерпілої особи чи заважають їх реалізації.

Принципи: 10) Стадіями державних закупівель є: 1) затвердження кошторису (програми, плану використання державних коштів); 2) затвердження річного плану державних закупівель; 3) обрання і проведення процедур закупівель на підставі затвердженого кошторису (програми, плану використання державних коштів) та річного плану державних закупівель; 4) визначення переможця процедури закупівлі; 5) укладання договорів про закупівлю; 6) складання звіту про результати здійснення процедури закупівлі; 7) виконання договорів про закупівлю; 8) контроль за виконанням договорів про закупівлю.

11) етапи перевірок контролюючими органами:

Етап 1. Плановий чи позаплановий захід повинен здійснюватися у присутності керівника (його заступника), або уповноваженої особи суб'єкта господарювання

Посадові особи контролюючого органу повинні пред’явити суб’єкту перевірки службові посвідчення та посвідчення або направлення на проведення перевірки.

Якщо у суб’єкта перевірки наявний журнал здійснених перевірок, посадова особа органу державного контролю вносить до цього журналу відповідний запис перед початком перевірки.

Етап 2. Посадові особи контролюючого органу після допущення до перевірки вивчають документи, здійснюють дії, передбачені окремими порядками проведення перевірок, та зобов’язані зберігати комерційну таємницю суб’єкта господарювання, яка стала відома їм при проведенні перевірки.

Етап 3. За результатами здійснення планової чи позапланової перевірки посадова особа контролюючого органу, у разі виявлення порушень вимог законодавства, складає акт проведеної перевірки у 2-х прирмірниках.

В останній день перевірки 2 примірники акта підписуються посадовими особами контролюючого органу, які здійснювали перевірку, та суб’єктом перевірки. Якщо суб’єкт господарювання не погоджується з актом, він підписує акт із зауваженнями, які є невід’ємною частиною акта. Один примірник акта вручається суб’єкту господарювання, а другий зберігається в контролюючому органі, що здійснював перевірку.

Етап 4. На підставі акту, в якому зафіксовано факти порушення вимог законодавства, протягом 5 робочих днів з дня завершення перевірки, в 2-х примірниках складається припис, розпорядження або інший розпорядчий документ про усунення порушень, виявлених під час проведення перевірки.

12)до система госп. договорів належать такі види до­говорів:

– купівлі-продажу;

– поставки;

– перевезення;

– контрактації сільськогосподарської продукції;

– енергопостачання;

– оренди;

– міни (бартеру);

– лізингу;

– зберігання;

– капітального будівництва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]