Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekonomika1.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
115.1 Кб
Скачать

3 Економічна частина

ВАТ «Красноармійський динасовий завод» - більш 70 років виготовляє ди­насові вогнетриви для будування та ремонту коксових батарей, альтернативної заміни яким світова коксохімічна промисловість в даний час не має.

Аналіз стану техніки та технології виробництва динасових виробів для зони регенераторів коксових печей вказав ряд заходів проведення яких буде поліпшувати економічні показники в процесі виробництва цих виробів.

В даному розділі дипломного проекту буде підтверджено доцільність введення і реконструкції обладнання, зміну шихти для поліпшення показників якості виробів і економічних показників.

3.1 Аналіз виробничої діяльності вогнетривів

ВАТ "Красноармійський динасовий завод" спеціалізується на виготовлені широкого асортименту вогнетривів. До основних цехів заводу відносяться:

  • дробильно-помельний цех;

  • сировинний цех;

  • цех випалу.

В дробильно-помельном цеху здійснюється прийом та зберігання сировини, грубе, средне и тонке дроблення кварциту; у цеху сировини відбувається приготу­вання маси, формування виробів, укладка на сушильні вагонетки; у цеху випалу відбувається сушка напівфабрикату, садка, випал в печі, сортування та пакетування виробів.

Асортимент виробів які виготовляють на ВАТ "Красноармійському динасово­му заводі": вироби вогнетривкі динасові загального призначення та мартеновські; динасові вогнетриви для коксових печей; динасові вогнетриви для електросталепла­вильних печей; динасові вогнетриви для скловарених печей; вироби вогнетривкі цирконові зі вмістом ZrO2 - 62%; вироби вогнетривкі цирконієві зі вмістом ZrO2 - 92%; вироби вогнетривкі мулітоцирконові зі вмістом ZrO2 - 18%, вироби вогнетривкі корундоцирконові зі вмістом АІ2О3 - 86%.

Стійкість вогнетривів є лімітуючою стадією для багатьох металургійних агрегатів. Тому, якість вогнетривів їх високі показники технологічних властивостей визначають попит, впливають на формування ціни і собівартість продукції.

В умовах риночної економіки завод ставить перед собою задачі, не тільки для збереження своїх позицій на відомих ринках, але активне освоєння нових, постійно ведеться активна робота по реалізації продукції.

Аналіз діяльності цеху засновано на відповідності техніко - економічних показників по виготовленню виробів за 2007 рік, що приведені в таблиці 3.1.

Таблиця 3.1 -Техніко-економічні показники праці в умовах ВАТ " Красноармійський вогнетривкий завод"

Найменування показника

Од. виміру

Формула

Значення показника

Об'єм виробництва,

в тому числі:

-коксовий динас;

-електродинас

Тис.тон

98,07

31,23

65,85

Товарна продукція

Тис.тон

ТП = А·Ц

97328,66

Ціна, в тому числі:

-коксовий динас;

-електродинас

Тис. грн

775,60

1110,20

Собівартість реа­лізації, в тому числі:

-коксовий динас;

-електродинас

грн /т

658,59

1009,92

Собівартість реа-лізації , в тому числі:

-коксовий динас;

-електродинас

Тис. грн.

СР=∑ ср·А

87914,21

21410,98 66503,23

Прибуток

Тис. грн

Пр=∑Аі·Ці-∑Аі·СР

9414,45

Витрати на 1 грн.товарн.проду кції

коп.

Зтп=

90,33

Чисельність

Осіб

382

Основні фонди

Тис.грн

118133,25

Обігові кошти

Тис.грн

18124,5

Продовження таблиці 3.1

Продуктивність праці

Тис грн./осіб

Вр.пр.=

254,79

Фондовіддача

т /тис.грн

ф0

0,82

Фондоємкість

Грн./ грн.

фе

1,21

Фондоозброєнність

Тис. грн./ осіб

ф

309,25

Коефіцієнт обертання

Об / год

Коб

5,37

Тривалість одного оберту

Д

67,04

Рентабельність продукції

%

Rпр

10,71

Рентабельність

виробництва

%

Rпр

6,91

Для зниження витрат на виробництво динасових виробів пропонується збільшити річний об'єм виробництва, установити конвеєрне сушило, встановити плити для дроблення у щоковій дробарці, ввести комплект обладнання лінії приготування вапняно-лигносульфонатної рідкої композиції, а також систему автоматизації для щокової дробарки.

Таким чином для досягнення поставлених задач в дипломному проекті необхідні інвестиції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]