Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПРОЦЕС.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
103.42 Кб
Скачать

Адміністративний процес

Адміністративний процес — це узагальнена назва нормативно регламентованої діяльності публічної адміністрації щодо реалізації владних повноважень. Її зміст полягає у застосуванні процесуальних норм у випадках, коли виникає необхідність врегулювати відносини матеріальними нормами адміністративного права. Вони впроваджують матеріальні норми в конкретну практику правового регулювання. Об'єктивація впровадження матеріальних норм в конкретну практику правового регулювання виявляється в адміністративних провадженнях.

Кожний факт конкретного адміністративного провадження матеріалізується у формі адміністративної справи.

Виділення адміністративного процесу в окремий спеціальний навчальний курс обумовлено, по-перше, необхідністю опанування студентами змісту процесуальних форм, у яких знаходить вираз адміністративне право; по-друге, з’ясуванням його зв’язків з теорією держави і права, конституційним пра­­­вом, цивільним правом, цивільним процесом, кримінальним правом, кримінальним процесом, криміноло­­­гією, трудовим правом та іншими.

Оволодіння спецкурсом передбачає здобуття необхідних знань на лекціях, семінарських і практичних заняттях, а також в процесі самостійної роботи. При підготовці до семінарського чи практичного заняття кожному студенту необхідно вивчити запропоновану літературу та ознайомитись з відповідними нормативними джерелами. Найважливіші з них необхідно законспектувати. Наявність конспектів (лекцій, літературних та нормативних джерел), поряд з іншими даними, враховуються викладачем при оцінюванні знань предмету.

Семінарські заняття проводяться шляхом обговорення питань, які сформульовані відповідно до кожної теми, а також заслуховування доповідей чи рефератів з подальшим їх обговоренням. Під час практичних занять студенти, спираючись на положення чинного адміністративного законодавства, вирішують запропоновані задачі, аналізують конкретні ситуації і дають їм правову оцінку.

Підготовка реферативних повідомлень здійснюється за питаннями, яки винесені для обговорення на аудиторних заняттях або окремо узгоджені з кафедрою адміністративного права і процесу Київського національного університету внутрішніх справ.

Тематичний план

№ З/П

Назва теми

з них

Всього годин з викладачем

з них

Лекцій

Семінар-ських

занять

1

Поняття адміністративного процесу

4

2

2

2

Провадження за зверненнями громадян

3

2

1

3

Провадження при здійсненні адміністративного судочинства

1

-

1

4

Провадження в справах про адміністративні проступки

4

2

2

Всього годин

12

6

6

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]