Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
електр вариант задач на гос.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
398.85 Кб
Скачать

1. Скласти заяву на відкриття рахунку в банку і картку із зразками підписів за наступною умовою :

ТОВ „Косівщинське” відкриває поточний рахунок в АКБ “Надра”. Для цього 15 жовтня поточного року були подані заява на відкриття рахунка, картка із зразками підписів і відбитком печатки, а також інші необхідні документи (вказати які).

ТОВ „Косівщинське” знаходиться в с. Косівщина, Сумського району, Сумської області. Ідентифікаційний код – 37994515. Голова ТОВ - Загорулько Іван Іванович. Головний бухгалтер – Кондрашова Людмила Семенівна.

АКБ“Надра” знаходиться в м. Суми, Червона площа, 30. МФО - 353876. Поточний рахунок був відкритий за № 26002200001577.

Методичні рекомендації по виконанню завдання :

1. Для відкриття рахунків підприємства і організації подають до установ банків такі документи :

  1. заяву встановленого зразка на відкриття рахунка, підписану керівником та гол. Бухгалтером підприємства. Якщо в штаті підприємства немає посади гол. бухгалтера, заяву підписує тільки керівник підприємства,

  2. копію свідоцтва про державну реєстрацію в органі державної виконавчої влади, іншому органі, уповноваженому здійснювати державну реєстрацію, засвідчену нотаріально чи органом. Який видав свідоцтво про державну реєстрацію. Бюджетні установи та організації замість свідоцтва про державну реєстрацію подають копію довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Засвідчену нотаріально чи органом, що видав відповідну довідку,

  3. копію належним чином зареєстрованого статуту (положення), засвідчену нотаріально чи органом, який реєструє. Положення, які затверджуються постановами кабінету Міністрів України чи указами президента України, нотаріального засвідчення не потребують. Установи, організації, які діють на підставі законів, статути (положення не подають,

  4. копію документа, що підтверджує взяття підприємства на податковий облік, засвідчену податковим органом, нотаріально або уповноваженим працівником банку,

  5. довідку про державну реєстрацію в органах пенсійного фонду України,

  6. картку із зразками підписів посадових осіб, що мають право розпоряджатися рахунком і підписувати платіжні та інші розрахункові документи. У картці має бути зразок печатки підприємства. У разі заміни чи доповнення підписів – необхідно подати нову картку. Картка є підтвердженням повноважень певних посадових осіб розпоряджатися коштами, що є на рахунку у банку. Звичайно це керівник, який має право першого підпису, і гол. бухгалтер з правом другого підпису.

2. Вищестоящею організацією, якій підпорядковується ТОВ „Косівщинське” є управління сільського господарства Сумського району.

3. Повна назва підприємства – товариство з обмеженою відповідальністю „Косівщинське”.

2. Скласти переказний вексель т аплатіжне доручення в погашення векселя.

15 жовтня поточного року ПСП “Україна” придбало на АТ „Хімпром” мінеральні добрива на суму 1300 грн. В свою чергу Сумський м’ясокомбінат має заборгованість перед ПСП “Україна” за поставлене м’ясо. Тому ПСП “Україна” виписало м’ясокомбінату переказний вексель з наказом сплатити цю суму „Хімпрому” 25 листопада поточного року.

Сумський м’ясокомбінат знаходиться за адресою вул.. Харківська, 15 . Обслуговуючий банк м’ясокомбінату АКБ “Укрсоцбанк” в м. Суми, вул. СКД, 22 (МФО 351878), п/рах м’ясокомбінат 26005162210005.

АТ «Хімпром» знаходиться за адресою вул.. Харківська, 15. Обслуговуючий банк - КБ “Приватбанк” знаходиться в м. Суми, вул. Горького, 30 (МФО – 351878). Поточний рахунок № 26000034003498. Код ЄДРПОУ – 37695437.

Переказний вексель був акцептований м’ясокомбінатом 16 жовтня поточного року.

Вексель було погашено своєчасно – 25 жовтня поточного року.

Методичні рекомендації по виконанню завдання :

1. Приватне сільськогосподарське підприємство „Україна” виступає в даній ситуації трасантом (векселедавцем), м’ясокомбінат – трасат (платник), АТ „Хімпром” – ремітент (одержувач коштів).

2. Вексель акцептується платником відміткою на лівій частині титульної сторони словами “акцептований” і підписом (або тільки підписом).

3. Платником при погашенні векселя виступає м’ясокомбінат, а одержувачем – АТ «Хімпром».