Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
все(1).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.05 Mб
Скачать

124. Як визначається дохід при цільовому фінансуванні капітальних інвестицій?

До цільового фінансування і цільових надходжень відносяться що виділяються цільовим призначенням в розпорядження підприємства засобу на здійснення відповідних заходів, не пов'язані з формуванням власних оборотних коштів.

Облік операцій по цільовому фінансуванню здійснюється на пасивному 48 рахунку «Цільове фінансування і цільові надходження». По Кт цього рахунку відображається надходження засобів цільового призначення, а по Дт – їх використовування по певних напрямах, визнання їх доходами, а також повернення використаних сум.

Якщо виконані цільовим призначенням роботи мають капітальний характер (будівництво, модернізація основних засобів і ін.), то їх вартість відображається по Дт рахунки 15 «Капітальні інвестиції» (відповідний субрахунок) і Кт рахунки 48 «Цільове фінансування і цільові надходження».

Зведені за рахунок цільового фінансування об'єкти основних засобів, введені в експлуатацію, приймаються на баланс записом: Дт 10, Кт 15. Щомісячно в суму нарахованої амортизації по таких об'єктах робиться запис на зарахування використаного фінансування в операційні доходи підприємства: Дт 48, Кт 718.

У разі фінансування капітальних вкладень сальдо рахунку 48 підлягає списанню на Кт рахунки 69 «Доходи майбутніх періодів» з подальшим включенням в дохід відповідних періодів.

При будівництві основних засобів в порядку пайової участі грошові кошти, отримані підприємством-забудовником від пайовика для пайової участі в будівництві об'єкту, відображається записом по Дт 31, Кт 48. Після оформлення документів на право власності пайовика на відповідну частину побудованого об'єкту забудовник на вартість цієї частини об'єкту робить запис: Дт 48, Кт 15.

Пайовик передані підприємству-забудовнику грошові кошти для ділової участі в будівництві об'єкту відображає записом: Дт 37, Кт 31.

Після отримання оформлених документів право власності на відповідну частку побудованого об'єкту пайовик робить записом: Дт 15, Кт 37.

Зарахування на баланс власної частини побудованого на пайових початках об'єкту пайовик відображає записом: Дт 10 (якщо об'єкт призначений для використовування для власних потреб по прямому призначенню), Дт 28 (якщо об'єкт призначений для продажу), Кт 15.

125. Назвіть умови визнання доходу від надання послуг.

Дохід з наданням послуг може бути визначеним виходячи з наявності таких умов:

- можл-ть достовірної оцінки доходу;

- ймовірність отримання ек. вигод;

- можл-ть достовірної оцінки ступеня завершеності надання послуг на дату балансу;

- можл-ть оцінки затрат.

129. В чому полягає сутність принципу нарахування та відповідності.

- Принцип нарахування: статті доходів і витрат враховуються та оцінюються в момент продажу активу або в міру надання послуг. Усі доходи і витрати установи, що відносяться до звітного періоду, мають відображатись у цьому ж періоді незалежно від того, коли були отримані або сплачені кошти.

- Принцип відповідності: витрати та доходи, пов'язані з цими витратами, мають визнаватися у бухгалтерському обліку в один і той самий звітний період.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]