Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
все(1).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.05 Mб
Скачать

10. Призначення та функції Методологічної Ради з бух. Обліку.

При міністерстві Фінансів України діє методологічна рада з БО як дорадчий орган з метою:

1. організація розробки та розгляду проектів національних П(с)БО, інших нормативно правових актів щодо ведення БО та складання фінансової звітності;

2. Удосконалення організаційних форм і методів БО в Україні;

3. Методологічного забезпечення впровадження сучасної технології збору та обробки обліково-економічної інформації;

4. Розробки рекомендацій щодо удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації бухгалтерів.

11. Призначення та функції Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України.

4 вересня 1996 року Міністерством юстиції України зареєстрована Федерація професійних бухгалтерів та аудиторів України. Згідно статуту федерація має статус громадської організації, та не переслідує коммерційних цілей. Метою Федерації є підвищення значення бухгалтерської професії в процесі переходу до ринкової економіки, впровадження міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

Федерація заснувала друкований орган "Вісник бухгалтера та аудитора України". Видання покликане заповнити пробіли в нестачі інформації. Значне місце в ньому присвячується міжнародним та національним стандартам обліку й коментарям до них провідних спеціалістів.

Також Федерацією було досягнуто домовленості про права на переклад та видання МСБО. Федерацією проводяться навчальні семінари по всій Україні з питання реформування бух обліку в Україні та впровадження МСБО.

У 1997 році Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ) розробила національні стандарти бухгалтерського обліку. Ця ініціатива була підтримана Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, яка визнала ФПБАУ як організацію – розробника стандартів бух обліку для професійних учасників ринку цінних паперів.

9. Коротко охарактеризуйте відомі Вам національні стандарти бух. Обліку.

З 2000р. в Україні набули чинності Закон України "Про БО і фінансову звітність в Україні", План рахунків БО активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, Положення (стандарт) БО.

План рахунків – це системний перелік найменувань і кодів рахунків та субрахунків БО, що використовуються для відображення діяльності підприємств, установи, організації

П(с)БО застосовується для складання бух звітності і передбачає розгляд наступних положень(стандартів): загальні вимоги до фінансової звітності, баланс. звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал.

Правове регулювання БО та фінансової звітності в Україні здійснюється на підставі Закону України "Про БО та фінансову звітність від 16 липня 1999р., який визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні та поширюється на всіх юридичних осіб, незалежно від типів підприємств та форм власності.

12. У чому суть основних положень Закону України "Про бухгалтерський облік і звітність"?

Правове регулювання БО та фінансової звітності в Україні здійснюється на підставі Закону України "Про БО та фінансову звітність від 16 липня 1999р., який визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні та поширюється на всіх юридичних осіб, незалежно від типів підприємств та форм власності. Цей закон складається з 5 розділів(загальні положення, державне регулювання БО та фінансової звітності, організація та ведення БО, фінансова звітність, прикінцеві положення).

В першому розділі зазначаються необхідні терміни, сфері дії цього закону, мета, принципи БО. У другому розділі зазнається державне регулювання БО, Методологічну раду. У третьому розділі зазначається організація БО на підприємстві, первинні облікові документи та регістри бухгалтерського обліку, Інвентаризація активів і зобов'язань. У четвертому Загальні вимоги до фінансової звітності, Консолідована та зведена фінансова звітність, Звітний період

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]