Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информ сист..docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
48.69 Кб
Скачать

2. Формування звітів

Звіти будуються в графічному, табличному або текстовому виді в вікні звітів, яке відкривається поверх вікна карти.

Для кожного типу звіту по посиланню "Часовий ряд" доступна таблиця часового ряду для проведення додаткових досліджень в сторонніх програмних продуктах.

Всі звіти можна формувати в форматі HTML для друку на принтері за допомогою кнопки , та в форматі PDF (Adobe Acrobat Reader) за допомогою кнопки , розташованих вгорі вікна звітів.

Примітка:

Для відображення графічної інформації, якщо версія Microsoft Internet Explorer менше ніж 9.0 система запропонує встановити надбудову Adobe SVG Viewer до Microsoft Internet Explorer.

Звіти по пунктах контролю: виберіть на карті пункт контролю і натисніть ліву кнопку миші. У вікні, що відкрилося, виберіть назву пункту контролю, потім натисніть на посилання "Докладніше". В інформаційному вікні з’явиться інформація по вибраному пункту контролю та доступні звіти. Встановіть параметри звіту та натисніть на кнопку "Показати". В вікні, що відкриється, буде відображено необхідну інформацію.

Звіти, що доступні для пунктів контролю атмосферного повітря:

  • Графік значень показника: будує графік показника з початкової по кінцеву дату з режимним, середньодобовим, середньомісячним або середньорічним періодом значень. При виборі перемикачів "ГДКМР" або "ГДКСД" відображає рівень гранично допустимих концентрацій.

  • Графік залежності показників: будує графік двох показників з початкової по кінцеву дату з режимним, середньодобовим, середньомісячним або середньорічним періодом значень. Шкала першого показника відображається ліворуч, шкала другого показника - праворуч.

  • Таблиця спостережень за забрудненням атмосферного повітря і метеопараметрами: будує таблицю режимних спостережень по всіх показниках на пункті контролю за вибраний місяць.

  • Характеристика забруднення атмосферного повітря: будує таблицю з даними про кількість вимірів, середнє та максимальне значення концентрації, коефіцієнт варіації, повторюваність і кількість випадків перевищення ГДК та інтегральний коефіцієнт забруднення атмосфери по всіх вимірюваних речовинах за вибраний місяць.

Звіти, що доступні для пунктів контролю поверхневих вод:

  • Графік значень показника: будує графік показника з початкової по кінцеву дату з режимним або середньорічним періодом значень. При виборі перемикачів "ГДКГП" або "ГДКРГ" відображає рівень гранично допустимих концентрацій.

  • Графік залежності показників: будує графік двох показників з початкової по кінцеву дату з режимним або середньорічним періодом значень. Шкала першого показника відображається ліворуч, шкала другого показника - праворуч.

Звіти по містах: виберіть на карті місто і натисніть ліву кнопку миші. У вікні, що відкрилося, виберіть назву міста, потім натисніть на посилання "Докладніше". В інформаційному вікні з’явиться інформація по вибраному місту та доступні звіти. Встановіть параметри звіту та натисніть на кнопку "Показати". В вікні, що відкриється, буде відображено необхідну інформацію.

Звіти, що доступні для міст:

  • Графік значень показника: будує графік значень показника по всіх пунктах контролю атмосферного повітря, що розташовані в вибраному місті, початкової по кінцеву дату з режимним, середньодобовим, середньомісячним або середньорічним періодом значень. При виборі перемикачів "ГДКМР" або "ГДКСД" відображає рівень гранично допустимих концентрацій. При виборі перемикача "Середнє по місту" графік будується по середньому значенню показника на всіх пунктах контролю, інакше - по кожному пункту контролю окремо.

  • Графік залежності показників: будує графік двох показників атмосферного повітря в середньому по місту з початкової по кінцеву дату з режимним, середньодобовим, середньомісячним або середньорічним періодом значень. Шкала першого показника відображається ліворуч, шкала другого показника - праворуч.

  • Одометр середніх значень показника на пунктах контролю: будує графік середніх значень показника по всіх розташованих в місті пунктах контролю атмосферного повітря за період з початкової по кінцеву дату.

  • Характеристика забруднення атмосферного повітря: будує таблицю з даними про кількість пунктів спостережень і вимірів, середнє та максимальне значення концентрації, коефіцієнт варіації, повторюваність і кількість випадків перевищення ГДК та інтегральний коефіцієнт забруднення атмосфери по всіх вимірюваних речовинах та розташованих в місті пунктах контролю атмосферного повітря за вибраний місяць.

  • Бюлетень про забруднення атмосферного повітря: будує таблиці максимальних та середньомісячних концентрацій в долях ГДК по всіх вимірюваних речовинах та розташованих в місті пунктах контролю атмосферного повітря за вибраний місяць.

  • Звіт про кількість спостережень: будує таблицю кількості спостережень по всіх вимірюваних речовинах та розташованих в місті пунктах контролю атмосферного повітря за вибраний період року.

  • Річний огляд: будує таблицю загальної кількості спостережень на кожному типі пунктів контролю атмосферного повітря, таблицю кількості спостережень на кожному типі пунктів контролю атмосферного повітря по всіх речовинах та таблицю з даними про кількість спостережень, середнє та максимальне значення концентрації, повторюваність і кількість випадків перевищення ГДК по всіх вимірюваних речовинах та розташованих в місті пунктах контролю атмосферного повітря за вибраний місяць.