Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testy_KPU333.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
306.18 Кб
Скачать

Тема 10

  1. Генеральний прокурор України призначається на посаду:

  1. Президентом України за згодою Верховної Ради України;

  1. Згідно із Конституцією України організація і порядок діяльності органів прокуратури України визначаються:

  1. законом;

  1. У відповіді під якою буквою правильно зазначено слово (словосполучення), що пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Генеральний прокурор України не менш як ______________ інформує Верховну Раду України про стан законності»:

  1. один раз на рік.

  1. У відповіді під якою буквою правильно зазначено слово (словосполучення), що пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Строк повноважень Генерального прокурора України складає _______»:

  1. п’ять років;

  1. Вкажіть, який з наведених пунктів не відноситься до функцій прокуратури згідно із Законом України «Про прокуратуру»:

  1. нагляд за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами;

  1. Голова Верховного Суду України обирається на посаду та звільняється з посади:

  1. Пленумом Верховного Суду України.

  1. Підтвердіть або спростуйте наступне твердження: «Суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України»:

  1. Так;

  1. Суди у визначеному законом порядку утворює:

  1. Президент України;

  1. Судді судів загальної юрисдикції, крім призначених на посаду вперше, обираються:

  1. безстроково;

  1. Підтвердіть або спростуйте наступне твердження: «Найвищим судовим органом у системі судів загальної юрисдикції є Конституційний Суд України»:

  1. Ні.

  1. Вища рада юстиції складається з _____ членів:

  1. 20 членів

  1. Вкажіть НЕправильну відповідь: «Систему судів загальної юрисдикції складають»:

  1. Касаційний суд України;

  1. У відповіді під якою буквою правильно вказаний один з конституційних принципів, за якими будується система судів загальної юрисдикції в Україні:

  1. спеціалізації;

  1. У відповіді під якою буквою правильно зазначені слова (словосполучення), що пропущені у наведеному законодавчому положенні: «Суди загальної юрисдикції утворюються і ліквідовуються __________ за поданням ________ на підставі пропозиції _______________»:

  1. Президентом України, Міністра юстиції України, Голови Верховного Суду України;

  1. Вкажіть НЕправильну відповідь: «На посаду судді може бути рекомендований кваліфікаційною комісією суддів громадянин України, який …»:

  1. не молодший двадцяти років;

  1. Підтвердіть або спростуйте наступне твердження: «До складу Вищої ради юстиції входить за посадою Голова Верховної Ради України»:

  1. Ні.

  1. У відповіді під якою буквою правильно зазначено слово (словосполучення), що пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через ___________»:

  1. народних засідателів і присяжних;

  1. У відповіді під якою буквою правильно зазначено слово (словосполучення), що пропущене у наведеному законодавчому положенні: «Суддям забезпечується свобода неупередженого вирішення судових справ відповідно до їх ___________, що ґрунтується на вимогах закону»:

  1. внутрішнього переконання;

  1. Підтвердіть або спростуйте наступне твердження: «Суддя не може бути без згоди Верховної Ради України притягнутий до кримінальної відповідальності, затриманий чи заарештований»:

  1. Так;

  1. У відповіді під якою буквою правильно зазначені слова (словосполучення), що пропущені у наведеному законодавчому положенні: «Голова місцевого суду, його заступник, голова апеляційного суду, його заступники, голова вищого спеціалізованого суду, його заступники призначаються на посади строком на _______ із числа суддів цього суду та звільняються з посад __________ за поданням___________»:

  1. три роки, Верховною радою України, відповідної ради суддів;

  2. п’ять років, Вищою радою юстиції, відповідної ради суддів;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]