Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перевод текста с Англ на Укр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
50.69 Кб
Скачать

Я Переводжу на Український:4

In a competitive market, producers constantly strive to reduce their production costs as a way to increase profits.

На конкурентноздатному ринку, виробники постійно прагнуть зменшувати їхні витрати виробництва як спосіб збільшити прибуток. Збільшена ефективність, що дозволяє їм зменшувати їхньої витрати також, дозволяє виробникам продати їхні товари по більш низькій ціні. Таким чином, просуваючи ефективність, змагання веде до більш низьких цін.

Змагання також мотивує виробників, щоб поліпшити якість і збільшити розмаїтість товарів і послуг. Споживачі незабаром учаться, що таврують пропозиції краща цінність, і що фірма заробить великий прибуток чим її конкуренти. Точно так само виробники на конкурентноздатному ринку повинні постійно шукати нові і привабливі товари і послуги, щоб виграти велику частку(акцію) ринку.

Оскільки фірми конкурують за долар споживача на ринку, їхнього зусилля ведуть до виробництва розмаїтості кращих-якісних виробів по найнижчих цінах. І тому що ми - усі споживачі, з цього випливає, що змагання приносить користь нам усім.

Я Переводжу на Український:5

Most taxes can be classified as, proportional progressive or regressive.

Більшість податків може класифікуватися як, пропорційний прогресивний чи регресивний. Прогресивний податок бере більший відсоток від більш високого доходу і меншого відсотка від більш низького доходу. Федеральний прибутковий податок - найвідоміший приклад прогресивного податку.

Пропорційний податок бере той же самий відсоток від усіх доходів, незалежно від розміру. Регресивний податок - той, котрий берет більш високий відсоток від низького доходу і більш низького відсотка від високого доходу. Хоча вони не базуються на доході людини, комерційні податки мають регресивний ефект, тому що вони беруть велику частку(акцію) доходу від платника податків з низьким доходом чим від платника податків високого доходу.

Який податок чи є самим справедливої? Деякі затверджували б, що регресивний податок справедливий. Ті, хто схвалює принцип здібності-до-платі, підтримали б прогресивний податок, і можливо пропорційний податок. Є деякі, однак, хто затверджує що пропорційний податок

не справедливий.

Я Переводжу на Український:6

The factors of production can be combined in any number of ways, some more efficient than others.

Фактори виробництва можуть бути об'єднані в будь-якім числі(номері) шляхів, деякі більш ефективний чим інші. Коли вони об'єднані ефективно, продуктивність буде відносно висока. Коли вони об'єднані неефективно, продуктивність буде відносно низька. Рішення про об'єднання факторів виробництва відпочивають з керуванням.

У процесі виробництва, наприклад, це - відповідальність керування придбати необхідний капітал(столицю) (у формі машин, інструментів і устаткування). Точно так само керування повинне найняти і навчити робочу силу фірми і мотивувати робітників, щоб зробити роботу. Іншими словами, менеджери повинні використовувати і капітал(столицю) і робочу силу, щоб максимізувати продуктивність.

Інший спосіб збільшувати продуктивність полягає в тому, щоб дозволити робітником брати участь у проектуванні і поліпшенні процесу виробництва. Поділ прибутку і власність запасу(акції) також мотивують робітників. Це - точно, що багато компаній тепер роблять. Знаходилося, що робітники з часткою(ставкою) у добродійності фірми більш шикарний(більш сильний), тому що вони одержують частину прибутку, коли продуктивність збільшується.