Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora_BO[1]remix.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
369.15 Кб
Скачать

13. Подвійний запис госп операцій бо, його суть, обгрунтування та контрольне значення

Подвійний запис – це методичний прийом БО, суть якого полягає у тому, що кожну госп операцію за однією і тією ж сумою записують двічі- за дебетом одного рахунку, а кредитом іншого.Між рахунками, записаними подівйним записом виникає вхаємозвязок, якрий називається кореспонденцією. Рахунки називаються кореспондуючими. В залежності від кількості кореспондуючих рахунва розрізняють прості (в яких кореспондуються 2 рахунки) та складні (більше 2)бух проводки.

Контрольне значення подвійного запису – випливає з того, що підсумок записів за дебетом усіх рахунків має дорівнювати підсумку записів за їх кредитом.

Економічне- він допомагає забезпечити контроль за збереженням майна господарства.

14. Синтетичний та аналітичний облік на рахунках

Групування обєктів БО здійснюється з різним ступенем деталізації. Рахунки, які відкриваються на основі даних балансу містять узагальнені або синтетичні показники.

Синтетичні рахунки – рахунки, призначені для обліку економ однорідних обєктів БО у грошщовому виразі.

Для оперативного управління інфо синт рах не достатньо, тому для детальної інфо про обєкти БО призначені аналітичні рахунки.

Аналітичні рах – рах БО призначені для обліку наявності та змін конкретних обєктів БО.

Синтетичний облік – облік наявності та змін сукупностей економічно однорідних госп засобів та джеред їх формува у грошовому виразі.

Аналітичний облік – облік наявності та змін окремих видів і обєктів госп засобів і джерел їх утворення з використанням різних вимірників.

Субрахунок – синтетичний рах 2 порядку.

Дані на субрахунках одержують шляхом групування аналіт рах під час складання оборотних відомостей.

Обороти і залишки на аналітичному рах повинні у підсумку =залишкам обєднаних синтетичних рахунків.

15. Документація як складова частина методу бо

Документація – спосіб оформлення госп операцій документами. Док-ти – письмовий доказ дійсного здійснення госп операції або письмове розпорядження на право її здійснення. Від якості та своєчасного складання док-тів в занчній мірі залежить і якість обліку. Документація має важливе значення в управлінні діяльності п-ва. Док-тами даються розпорядження на здійснення госп операцій. Велике значення документів в процесі попереднього і подальшого контролю за законністю і доцільністю госп операцій. Попередній контроль здійснюють керівники, а послідуючий – робітники бухгалтерії. Важливе значення док-тів у забезпеченні контролю за майном п-ва, раціональним його вик-ням. Несвоєчасне оформлення док-тів може призвести до нестач, розтрат тощо. Документи мають і правове значення, як письмовий доказ госп операцій, що здійснюються. Судові органи визнають за док-ми доказову, юридичну силу, якщо вони складені своєчасно і вірно оформлені.

16. Класифікація документації.

За ступенем узагальнення госп.операцій :первинні (акти приймання-передачі, ліквідації ОЗ, накладні)/зведені (звіти, розрах-платіжні відомості).

За способом використання: разові (прибуткові, видаткові касові ордери)/нагромаджувальні (лімітно-забірні картки).

За місцем складання: зовнішні (виписки банку)/внутрішні

За призначенням: розпорядчі (накази, доручення), виконавчі (прибуткові, видаткові ордери, рахунки-фактури), бухгалтерського оформлення (довідки, розпорядчі та групувальні відомості), комбіновані

За характером задокументованих операцій: грошові (платіжні доручення, банківські чеки), матеріальні (прибуткові ордери, лімітні картки), розрахункові (рахунки-фактури, платіжні вимоги)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]