Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 технологічний розділ.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
488.33 Кб
Скачать

2 Технологічний розділ

2.1 Конструктивне виконання розроблюваної системи та окремих її елементів

Бортова електрична мережа

Джерела і споживачі електричної енергії, встановлені на автомобілі, з'єднуються між собою бортовою електричною мережею. Основними елементами електричного кола є з'єднувальні дроти, засоби захисту кіл від перевантажень і коротких замикань, засоби комунікації (вимикачі та перемикачі) і різні з'єднувальні та розподільні пристрої. Для захисту електричних кіл від перевантажень і коротких замикань використовуються плавкі запобіжники. Більшість з них встановлені в монтажному блоці.

Монтажний блок розміщений за знімною речовою полицею під панеллю приладів зліва. Він служить для розміщення плавких запобіжників та основних реле і для приєднання пучків проводів.

Запобіжники мають різні кольори в залежності від сили струму.

Відповідність між кольором і силою струму запобіжника. А: бежевий - 5; червоний-10; блакитний - 15; жовтий - 20; зелений - 30.

На монтажному блоці в довільному порядку можуть встановлюватися наступні реле і запобіжники: реле ввімкнення вентилятора системи охолодження після зупинки двигуна; реле електромагнітної муфти привода заслінки воздухопритока; реле часу передпускового підігріву; реле ввімкнення паливного насоса; реле ЕБК АБС гальм; реле ввімкнення насоса АБС гальм; реле ввімкнення елементів обігріву передніх сидінь; запобіжник кола автоматичної КП; запобіжник кола кондиціонера (на 30 А ); запобіжник електродвигунів склопідйомників (на 20 А); запобіжник реле ЕБК АБС гальм (на 30 А) і запобіжник реле ввімкнення насоса АБС (на 30 А).

Рисунок 2.1- Монтажний блок

Вимикач запалювання або вимикач приладів і стартера з пристроєм проти викрадення має три наступних положення:

- Положення «1»: ключ виймається, включається протиугінний пристрій. Включено живлення годинника, аварійної сигналізації, плафона освітлення салону, лампи освітлення багажного відділення, ламп стоянкового і габаритного світла;

- Положення «2»: протиугінний пристрій вимкнено, вмикається живлення кіл запалювання або приладів і додаткового обладнання (коло, що живиться від виводу- <Х »);

- Положення «3»: вмикається стартер і живлення допоміжного устаткування.

Перемикач очисника та омивача вітрового скла

Перемикач розташований на рульовій колонці праворуч і виконує такі функції.

- Включення трьох режимів роботи склоочисника при переміщенні важеля паралельно керма: у перше верхнє положення - включення малої швидкості склоочисника, у другу верхнє положення - включення більшої швидкості, в нижнє положення - включення переривчастого режиму склоочисника;

- Включення декількох циклів руху щіток і омивача вітрового скла натисканням на важіль паралельно рульовій колонці до себе.

2.2 Розробка схеми електричної принципової розроблюваної системи

Розроблювана схема перемикача освітлення та додаткового реле зображена на рисунках 2.2 та 2.3 виконана у відповідності до вимог ЄСКД.

Рисунок 2.2 – Схема перемикача освітлення автомобіля

Рисунок 2.3 – Схема додаткового реле