Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Ямчука.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать

Комп’ютерні віруси та антивірхсні програми

Отже, Комп'ютерний вірус - це спеціальна програма, або сукупність машинного коду, яка здатна розмножуватись. Ситуація з вірусами корінним чином змінилася кілька років тому. Якщо до того часу кожен турбувався про безпеку власного ПК і власних даних, то із збільшення машин, із поширенням Internet проблема набула нових характеристик. Раніше віруси проникали на робочі місця, або з не ліцензованого програмного забезпечення, або з комп'ютерних ігор. Зараз шляхи розповсюдження вірусів значно розширились. З'явилось поняття макровірусу, тобто вірусів, що розповсюджуються через макроси. Макровіруси здатні повністю паралізувати роботу великої компанії. Друга проблема виникла завдяки Internet. Практично не має ніякої гарантії, що на поштових або файлових серверах разом з потрібною інформацією можна отримати декілька вірусів. Чим більше ПК підключається до комп'ютерних мереж, тим важче контролювати розповсюдження вірусів. Існують випадки коли через мережу вірус паралізує за короткий час роботу тисяч ПК.

Програма в середині якої знаходився вірус називаються зараженою. Коли така програма починає роботу, то спочатку отримує управління вірус. Він знаходить і заражає інші програми, а також виконує певні шкідливі дії (першим ділом псує файли, або таблиці розміщення файлів на диску). Після того, як вірус виконує ці дії він передає управління тій програмі, в якій він знаходиться, а програма працює. як звичайно.

Багато існує різновидів вірусів, що при запуску зараженої програми вірус залишається постійно в пам'яті комп'ютера і час від часу заражає програми та виконує шкідливі дії на ПК. Для боротьби з такими вірусами використовуються спеціальні програми, Firewall (файл) - мережеві екрани, які під час підключення до мережі слідкують чи не пробує якась програма на ПК вийти в Internet. Якщо така спроба відбулась, то вона блокується і виводиться повідомлення, із запитом дозволу на таку операцію. Корисною функцією файл є те, що він може захистити не лише від троянських вірусів, але й від хакерських атак (з Internet).

Підготовка справ до передачі в архів

Справи для передачі в архів готуються відповідно до вимог, розроблених архівними органами. Підготовка справ та передача їх в архів включає: проведення експертизи наукової та практичної цінності документів, оформлення справ, складання описів на справи з постійними та довготривалими термінами зберігання. Ці роботи проводяться під контролем та з методичною допомогою співробітників архіву суб'єкта.

Експертиза цінності документів. В процесі діяльності суб'єктів складається значна кількість документів, цінність інформації яких різна. Переважна частина документів несе інформацію, що має разове значення, після використання якої документи втрачають своє значення. Інші документи містять інформацію, що може знадобитися протягом декількох років. І, нарешті, певна група документів містить інформацію, корисну в наукових та практичних цілях. Такі документи повинні зберігатися постійно. З економічної точки зору зберігати всі документи недоцільно, оскільки для них потрібні великі приміщення, обладнання, штати спеціальних працівників. Та й знайти потрібний цінний документ в такій кількості паперів буде дуже важко, тому систематично проводиться експертиза цінності документів -визначення політичного, народногосподарського, соціально-культурного та іншого значення документів з метою відбору їх на державне зберігання або встановлення термінів їх зберігання. Експертиза цінності документів проводиться в декілька етапів, починається в поточному діловодстві та закінчується в державному архіві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]