Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Ямчука.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать

Операційна система Windows

Наприкінці 90-х років XX ст. стандартом ОС для 32-розрядних ПК стала система Windows 98. Вона має ряд особливостей:

1. Зручний для користувача графічний інтерфейс. Він дає змогу досить просто керувати роботою комп'ютера, використовуючи такі поняття, як «Мій комп'ютер», «Мережне оточення», «Кнопка Пуск», «Панель задач», «Контекстне меню», «Вікно», «Ярлик», технології «Вкажи і вибери» (Point and Click), «Перенеси і відпусти» (Drag and Drop) і т. д.

2. Вона є об'єктно-орієнтованою ОС для оброблення документів. В ній використовують такі офісні аналогії, як «робочий стіл», «папка», «документ», «кошик» і т. д.

3. Допускає підключення до локальних і глобальних комп'ютерних мереж (електронна пошта, факс, Internet).

4. Містить довгі імена файлів (до 255 символів).

5. Допускає роботу з програмами, розробленими в інших ОС (МS DOS, Windows 3.1, Windows 95, Windows NТ), і виконання їх.

6. Працює в багатозадачному режимі. Використовує процесну форму (паралельно виконується кілька програм) та потокову форму (паралельно виконуються різні частини однієї програми). При одному процесорі багатозадачний режим реалізується так: попрацювавши якийсь час, задача у Windows 98 автоматично розвантажується і керування передається наступній задачі. При перебоях під час розв'язування задачі її можна зняти без розвантаження всієї системи.

7. Застосовує пряму адресацію оперативної пам'яті, завдяки чому у програмах (додатках) можуть використовуватися до 4 Гбайт віртуальної пам'яті (оперативна пам'ять і пам'ять на жорсткому диску).

8. Підтримує обмін даними між додатками за допомогою OLE-технології (Object Linking and Embedding — зв'язування та вбудовування об'єктів). Наприклад, таблиці, а також діаграми, побудовані в табличному процесорі Ехсеї, можуть використовуватися в документі, створеному в текстовому редакторі Word .

9. Містить ряд стандартних програм (Блокнот, Графічний редактор Раіnt, Калькулятор).

Використання програми Ехсеl при роботі з документами

Якщо ви маєте доступ до Excel Services, частина Microsoft Office SharePoint Server 2007 - Українська версія, що забезпечує роботу Служби обчислень Excel Services, можна зберегти книгу на цьому сервері, щоб інші користувачі могли отримати доступ до всієї книги або до її окремих частин у браузері.

Після збереження на сервері книги відображаються за допомогою Microsoft Office Excel Web Access - Українська версія. З Excel Web Access користувачі можуть переглядати та працювати з аркушами у знайомому середовищі браузера, а також виконувати обчислення, створювати знімки, оновлювати дані та видобувати значення з аркушів. Книги також можна використовувати у звітах приладних панелей. (Подібно до приладної дошки автомобіля, у звіті приладної дошки візуально представлено важливі дані у зведеному форматі, щоб користувачі могли швидко отримати потрібну інформацію.) Для використання Excel Web Access користувачам не потрібно інсталювати Microsoft Office Excel 2007 - Українська версія на локальних комп’ютерах.

У наведеному нижче прикладі показано Excel Web Access у звіті приладної дошки.

Під час збереження книги в Excel Services, вся книга розташовується на сервері, але можна вказати частини книги (наприклад, окремі аркуші, іменовані діапазони або діаграми), які слід відображати у браузері. Можна також настроїти параметри, щоб дозволити взаємодію, визначивши окремі клітинки, які можна редагувати у видимому аркуші. Наприклад, можна вказати клітинки, в які користувачі можуть вводити значення, використовувані формулами в інших клітинках, після чого користувачі можуть переглядати результати, обчислені за допомогою Excel Services.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]