Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tekhnolog_prak.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
408.58 Кб
Скачать

34

стор.

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………. 3

РОЗДІЛ 1. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА МАГАЗИНУ «ТАРТЕССА» Й ЗОНИ ЙОГО ДІЯЛЬНОСТІ

1.1. Організаційна структура магазину «Тартесса»…………………………….4

1.2. Кадрова політика й керування персоналом в магазині «Тартесса»…….....7

Розділ 2. Комерційна діяльність магазину «тартесса»

2.1. Комерційна діяльність по вивченню і прогнозуванню попиу в магазині «Тартесса»………………………………………………………………………..15

2.2. Комерційна діяльність з організації роздрібної торгівлі в магазині Тартесса»……………………………………………………………………....…16

РОЗДІЛ 3. ОРГАНІЗАЦІЯ І ТЕХНОЛОГІЯ ТОРГІВЛІ В МАГАЗИНІ «ТАРТЕССА»

3.1. Розміщення і викладка товарів у торговельному залі магазину

«Тартесса»……………………………………………………………………… 23

3.2. Робота на контрольно-касових машинах в магазині «Тартесса»..……...24

3.3. Захист прав споживача при продажі товару в магазині «Тартесса»…….25

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ………………………………………………..31

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………………………………..32

ДОДАТКИ

ВСТУП

Технологічна практика проходить в період з 23.04.12 по 18.05.12 року. Місце проходження практики Луганська область, Краснодонскький район, смт. Краснодон., вул. Н. Старцевої, магазин «Тартесса». На даному підприємстві займаю посаду продавця-консультанта.

В період проходження технологічної практики закладаються основи досвіду професійної діяльності, практичних умінь і навичок, професійних якостей особистості фахівця. Від ступеня успішності на цьому етапі залежить професійне становлення майбутнього фахівця.

Метою технологічної практики є ознайомлення з виробничим процесом і технологічним циклом виробництва, відпрацювання вмінь і навичок із обраної професії та спеціальності, закріплення знань, отриманих при вивченні певного циклу теоретичних дисциплін та придбання певного практичного досвіду. Технологічна практика є завершальним етапом навчання і проводиться з метою узагальнення та вдосконалення знань, практичних умінь і навичок на базі конкретного об’єкта господарювання, оволодіння професійним досвідом та готовності майбутнього фахівця до самостійної професійної діяльності.

Технологічна практика є завершальним етапом навчання і проводиться після завершення теоретичного курсу навчання та складання студентами екзаменів і заліків, передбачених навчальним планом.

Завдання технологічної практики полягає в узагальненні знань та вмінь студентів за фахом, перевірка можливостей самостійної робот и майбутнього спеціаліста в умовах виробництва.

За час технологічної практики мають бути придбані навички роботи на різних ділянках виробничо-господарської та фінансової діяльності підприємств, навчитися виконувати фінансовий аналіз підприємства, придбати навички планування роботи підприємства.

.

Розділ 1. Організаційно-економічна характеристика магазину «тартесса» й зони його діяльності

    1. Організаційна структура магазину «Тартесса»

Дата проведення державної реєстрації 05.04.2011, зареєстроване Виконавчим комітетом Краснодонської міської ради Луганської області Україна. Реєстраційний номер облікової картки платника податків та інших обов’язкових платежів або номер та серія паспорта 1983901523.Номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Серії В 04. Місце проведення державної реєстрації ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ КРАСНОДОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ. Місце розміщення ЧП КИРСАНОВА Т.Н. 94400 м. Краснодон вул. П. Котова 4-А. Місце проведення державної реєстрації. Місце здійснення діяльності м. Краснодон, вул. П. Котова, 4-А. маг. «Реал для Вас». Назва органу державної податкової служби, що видав Свідоцтво Краснодонське об’єднання державна податкова інспекція. Свідоцтво затверджено Наказ Державної податкової адміністрації України 28 грудня 2001 року № 521. Серія И. № 631693. Вид або види діяльності роздрібна торгівля непродовольчими товарами. Ідентифікаційний номер 1983901523. Форма власності - приватне.

Роботу магазину «Тартесса» можна описати таким чином:

Керівник організації директор - в обов'язки директора входять представницькі функції і функції контролю за діяльністю своїх підлеглих. Всі угоди здійснюються директором.

Головний бухгалтер - особа, яка веде бухгалтерський облік в магазині «Тартесса»

Адміністратор-фахівець з управління обігом товарів, організовує роботу в магазині, керує виробничою діяльністю груп співробітників магазина.

Касир - посадова особа, завідуючою касою, що займається видачею та прийомом грошей.

Продавці-консультанти - посадові особи продають продукцію, що відповідають за порядок в торговому залі, викладку та облік продукції.

В магазині «Тартесса» використовується лінійна організаційна структура. Гідність цієї структури полягає в тому, що в організації присутній єдиноначальність, тобто керівник зосереджує у своїх руках керівництво всіх підрозділів, у той же час ця структура проста і економічна.

Стиль керівництва - це звичайна манера поведінки керівника, який впливає на підлеглих, і спонукає їх до досягнення цілей організації.

В магазині «Тартесса», використовується демократичний стиль керівництва. Тобто, керівник прислухається до думки підлеглих при прийнятті будь-яких рішень.

У даній організації, як і в будь-якому іншому трудовому колективі, існують неформальні відносини, які виникають з дружніх відносин персоналу, незалежно від організаційної схеми підприємства. Ці групи не впливають на діяльність організації.

В магазині «Тартесса» персонал бере участь в управлінні організацією. Це полягає в тому, що керівник враховує думки працівників організації в прийнятті важливих рішень, отримання інформації з питань безпосередньо зачіпають інтереси працівників. Так само керівник обговорює з вищим персоналом план соціально-економічного розвитку організації, розробка і прийняття колективних договорів. Участь персоналу в розподіл прибутку отриманої від реалізації продукції. Так само за активну участь у діяльності організації заохочується щомісячної премією.

Контроль - це процес, що забезпечує досягнення цілей організації. Він необхідний для виявлення і вирішення виникаючих проблем раніше, ніж вони стануть дуже серйозними, і може також використовуватися для стимулювання успішної діяльності організації. Керівник починає здійснювати функцію контролю з того самого моменту, коли він сформулював мету і завдання для підлеглих. Контроль дуже важливий, для того щоб організація функціонувала успішно. Функція контролю - це така характеристика управління, яка дозволяє виявити проблеми і скорегувати відповідно діяльність організації до того, як ці проблеми переростуть в кризу. Одна з найважливіших причин необхідності здійснення контролю полягає в тому, що будь-яка організація, безумовно, зобов'язана мати здатність вчасно фіксувати свої помилки, і виправляти їх до того, як вони зашкодять досягненню цілей організації.

Контроль не тільки дозволяє виявити проблеми і реагувати на них так, щоб досягти намічених цілей, а й допомагає керівництву вирішити, коли потрібно вносити радикальні зміни в діяльності організації.

Форми контролю вмагазині «Татресса»:

- Попередній контроль. Цей вид контролю називається попереднім тому, що здійснюється до фактичного початку робіт. Перш за все, він застосовується по відношенню до трудових, матеріальних і фінансових ресурсів. Попередній контроль в області людських ресурсів досягається в організаціях за рахунок ретельного аналізу ділових і професійних навичок і відбору найбільш підготовлених і кваліфікованих людей. В магазині «Тартесса» попередній контроль людських ресурсів продовжується і після їх найму в ході курсу навчання.

Контроль матеріальних ресурсів здійснюється шляхом вироблення стандартів мінімально допустимих рівнів якості і проведення фізичних перевірок відповідності вступників матеріалів цим вимогам. Також до методів попереднього контролю матеріальних ресурсів відноситься забезпечення їх запасів на рівні достатньому для того, щоб уникнути дефіциту.

Найважливішим засобом попереднього контролю фінансових ресурсів в магазині «Тартесса» є бюджет, який дозволяє здійснювати функцію планування. Бюджет є механізмом попереднього контролю в тому сенсі, що дає впевненість: коли організації будуть потрібні готівкові кошти, ці кошти в неї будуть.

- Поточний контроль. Здійснюється безпосередньо в ході проведення робіт. Зазвичай проводиться у вигляді контролю роботи підлеглого його безпосереднім начальником. Поточний контроль не проводиться буквально одночасно з виконанням самої роботи. Швидше він базується на вимірюванні фактичних результатів, після проведення роботи. Поточний контроль грунтується на зворотних зв'язках.

- Заключний контроль. Здійснюється після того, як робота закінчена або закінчилося відведений для неї час. Хоча заключний контроль і здійснюється занадто пізно, щоб відреагувати на проблеми в момент їх виникнення, тим не менш, він має дві важливі функції. Одна з них полягає в тому, що заключний контроль дає інформацію, необхідну для планування у випадку, якщо аналогічні роботи передбачається проводити в майбутньому. Друга функція заключного контролю полягає в тому, щоб сприяти мотивації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]