Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gos dvs(2).docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
484.58 Кб
Скачать

С хема карбюратора к-88а:

1 — головний жиклер; 2 — поплавець; 3 — корпус поплавцевої камери; 4 — голчастий клапан; 5 — сітчастий фільтр; 6 — канал балансування поплавцевої камери; 7 — жиклер холостого ходу; 8 — повітряний жиклер головної дозувальної системи; 9 — розпилювач головної дозувальної системи; 10 — малий дифузор; 11 — великий дифузор; 12 — нагнітальний клапан; 13 — порожнистий гвинт; 14 — отвір розпилювача прискорювального насоса; 75 — отвір у повітряній заслінці; 16— повітряна заслінка; 17— запобіжний клапан; 18 — корпус поплавцевої камери; 19 — кульковий клапан економайзера; 20 — штовхач клапана економайзера; 21 — шток клапана економайзера; 22 — планка; 23 — шток поршня прискорювального насоса; 24 — тяга; 25 — поршень; 26 — зворотний клапан; 27— серга; 28 — важіль дросельних заслінок; 29 — жиклер повної потужності; 30— дросельні заслінки; 31 — гвинти регулювання холостого ходу; 32, 33 — відповідно регульований круглий і нерегульований прямокутний отвори системи холостого ходу; 34 — корпус змішувальних камер

Головна дозуюча система дозує подачу палива до двигуна при русі автомобіля з середніми швидкостями. Вона складається з головних паливних жиклерів, головного розподільника і дифузора. Головний паливний жиклер розташований в каналі між поплавцевою камерою карбюратора і головним розпилювачем. Головний розпилювач зазвичай складається з трубки з маленькими отворами для повітря. Повітря тут змішується з паливом для утворення распиленного топлівовоздушного “туману”. Головний паливний жиклер визначає, скільки палива буде змішано із заданою кількістю повітря. Механіків-настроювачів використовують головні паливні жиклери різних розмірів для калібрування карбюратора з двигуном в різних режимах його роботи. Шляхом використання жиклерів більшого розміру суміш збагачується. І навпаки, установка жиклерів меншого розміру обідняє суміш. Покупаете резину? cooper - новые зимние автошины в магазине Vseshini Двигун, що працює на великих висотах, повинен бути оснащений жиклерами меншого розміру в порівнянні з тим же двигуном, але що працює на рівні моря.

Економайзер

Двигуну потрібна багатша топлівовоздушная суміш, коли він працює під навантаженням в порівнянні з тим, коли він просто працює в “крейсерському” режимі. Система економайзера забезпечує подачу додаткового палива, коли двигун працює під навантаженням і при повному відкритті дросельної заслінки. У різних марках карбюраторів використовуються різні типи систем економайзера. Найбільш поширеними є економайзери діафрагмового типу, калібрувальні стрижні, байпасні жиклери або клапан економайзера. Діафрагмові економайзери встановлюються на карбюратори HOLLEY і деякі карбюратори FORD MOTORCRAFT. Коли вакуум у впускному колекторі досягає певного значення, клапан відкривається, дозволяючи додатковому паливу поступати до двигуна. Деякі моделі мають двоповерхові клапани для забезпечення точнішого дозування. Клапани економайзера підбираються відповідно до велічиной тиск відкриття, вимірюваною в міліметрах рт. ст. Відповідно до режиму роботи може підбиратися клапан економайзера. Двигуни, які зазвичай видають низький вакуум, повинні оснащуватися економайзерами, які відкриваються при малих значеннях вакууму. Дозуючі стрижні рухаються всередину і назовні в отворах (зазвичай в головних паливних жиклерах), що калібруються, відповідно до вакууму впускного колектора. Коли двигун знаходиться під навантаженням, і вакуум знижується, то стрижні висуваються з головних паливних жиклерів для збільшення подачі палива. Байпасні жиклери економайзера виконують ті ж функції, що і дозуючі стрижні, за тим виключенням, що вони мають свій власний жиклер або клапан економайзера. Враховуючи все вищевикладене, стає ясним, що карбюратор має дуже велике значення для двигуна. Коли з двигуном малого робочого об’єму використовується карбюратор з великим дифузором, то необхідний вакуум і розпилювання палива забезпечуються тільки в самому “верху” діапазону оборотів, якщо взагалі досягаються. Потужність, реакція на переміщення дросельної заслінки і загальні робочі характеристики двигуна будуть погіршена. Може бути і так, що карбюратор дуже малий. Тоді двигун може добре працювати на низьких і середніх оборотах, але обмежений потік і дифузори малого діаметру зменшують потужність на високих оборотах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]