Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ Охорона праці.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
31.58 Кб
Скачать

6.3 Підготовка до польових робіт

Основні міри безпечного виконання робіт на об’єкті розробляються на стадії технічного проектування, а перед початком польових робіт – на стадії робочого проектування – виконується деталювання і уточнення, потім складається робочий проект безпечної організації польових робіт. В необхідних випадках попередньо проводиться геодезичне обслідування території з врахуванням особливостей. При проектуванні безпечних маршрутів пересування бригад в першу чергу прагнуть до забезпечення якісного виконання геодезичних робіт.

Конкретні заходи безпеки для кожної бригади з вказанням порядку матеріального забезпечення, способів і засобів транспорту і зв’язку та інших заходів вказуються також в технічному приписі на виконання робіт.

Перед початком робіт перш за все виникає необхідність підбору кадрів, яким не протипоказано виконання робіт в даних умовах, для чого проводиться обов’язкове медичне обстеження всіх працівників. В підготовчий період встановлюють наявність в районі робіт осередків місцевих інфекційних захворювань. У випадку виконання робіт в районах, ендемічних до тієї чи іншої хвороби організовуються відповідні щеплення співробітникам, які будуть працювати в даних умовах. Для них також видаються засоби захисту від комах – репеленти і спецодяг. Спецодяг і взуття повинні відповідати місцевим умовам і витримувати встановленні строки носіння.

В кінці підготовчих робіт перевіряють стан готовності кожної бригади до безпечного виконання робіт. Така перевірка оформляється складанням відповідного акту, що підтверджує належне спорядження бригади. Перед виїздом на роботи проводиться обов’язкове навчання безпечним методам роботи і інструктаж польових робітників.

У всіх експедиціях до початку виконання робіт необхідне повторне вивчення засобів і методів надання першої допомоги потерпілим.

В період підготовки до польових робіт необхідно проводити інструктаж по охороні праці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]