Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт з практики.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
2.11 Mб
Скачать

Мексика

Загальна площа: 1,96 або км2

Населення: 105,7 млн. чол.

Столиця: Мехіко - 8,66 млн. чол.

Державний устрій: федеративна республіка

Глава держави: Президент

Законодавчий оргії: двопалатний Національний конгрес (Сенат і Палата депутатів)

Адміністративно-територіальний поділ: 31 штат і федеральний столичний округ

Офіційна мова: іспанська

Грошова одиниця: мексиканське Песо

Мексика має шіpoкій вихід до Тихого і Атлантичного океанів. Берегова лінія сильно порізана, виділяються два великих півострова: Каліфорнія та Юкатан. За винятком смуги, зайнятої Примексиканська прибережної низовиною, і закарстованих рівнини півострова Юкатан, Мексика - Нагорна країна (Південна частина гірської системи Кордильєр), сейсмоактивній, c проявами сучасного вулканізму. Високі плато оточено гірськими хребтами.

Флора Мексики дуже різноманітна.Тут росте агава, юкка, мес ките, дуб сосна.

Фауна так як і флора також дуже різноманітна. На всій території проживають вовки і койоти. На гірських спусках зустрічається оцелоти, ягуари, пуми.

Корисна інформація для туристів

Для відвідин країн и рекомендується одяг із натуральних тканин. Чайові складають 10%. Прийнято давати 1-2 долари водію і гіду за проведену екскурсію.

Сполучені Штати Америки

Загальна площа: 9,52 млн. км2

Населення: 295,4 млн. чол.

Столиця: Вашингтон 548,4 тис. чол.

Державний устрій: федеративна республіка

Глава держави: президент

Законодавчий орган: двопалатний конгрес (Сенат і Палата представників) Адміністративно-територіальний поділ: 50 штатів і 1 округ

Офіційна мова: англійська

Грошова одиниця: долар США

СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ АМЕРИКИ складаються з 50 штатів, 48 з яких розташовані на континенті Північна Америка. На півночі межують з Канадою, на півдні - з Мексикою, на сході обмежені Атлантичним, на заході - Тихим океаном. Ще 2 штату віддалені від основної території країни: це Аляска (північно-західний край Північної Америки) і Гавайські о-ви, розташовані в Тихому океані. Загальна територія - 9 625 091 кв. км (4-а за площею країна світу після Росії, Канади та Китаю).

Флора представлена великими лісами,які займають 1/3 країни. Характерні секвоя, пальми, кактуси,дуб

Фауна дуже різноманітна. Представлена білкою,фламінго,зимородками, алігаторами, зміями, ведмедями, койотами, лосями, вилорогами, бізонами.

Корисна інформація для туристів

Для подарунків в США найкраще підходить бутила гарного вина. В країна чайові узаконена форма оплати додаткової праці в сфері послуг. Чайові сягають 15-20 %. Ніколи неможна давати гроші офіцеру поліції або чиновнику. Це може бути кваліфіковано як кримінальний поступок.[4]

Болгарія

Загальна площа: 110,9 тис. км2

Населення: 7,8 млн. чол.

Столиця: Софія - 1,16 млн. чол.

Державний устрій: республіка c парламентським управлінням

Глава держави: президент

Законодавчий орган: однопалатне Народні збори

Адміністративно-територіальний поділ: 28 областей, в тому числі столиця Софія (на правах області)

Офіційна мова: болгарська

Грошова одиниця: лев

Приблизно половина території країни зайнята горами, найбільші - Стара-Планина, Родопи і Ріла. B масиві Ріла знаходиться найвища точка Болгарії і всього Балканського півострова р. Мусала (2925 м). Вздовж річки Дyнай, яка є північною межею держави впродовж 470 км, простирається горбиста Ніжнедунайская низовина. B центрі і на південному сході країни розташовуються рівнини (долини річок Мариця і Тунджа).

Клімат

Континентальний з переходами до середземноморському. Середня річна температура +13

Флора представлена дубовими лісами які займають 30% території

В лісах водяться вовки,лисиці,зайці,борсуки.

Корисна інформація для туриста

В теплий час року до послуг гостей крім віндсерфінга ,є водні лижі, вітрильний спорт,акваланг,катамарани,гребля і різного типу регати. Весною і осінню в деяких готелях класу «Люкс» працюють басейни з підігрітою морською водою.

Канада

Столиця – Отава

Площа – 9 9770 610 км2

Населення – 31 593 млм

Державний устрій : федерація

Глава держави: Королева Великобританії, представлена генерал-губернатором

Вищий законодавчий орган: двопалатний парламент- Сенат і палата общин

Офіційна мова :Англійська, Французька

Грошова одиниця: Канадський долар

Канада знаходиться в Північній Америці . На півдні межує з США. На півночі омивається Північно-льодовитим океаном, на північному сході – Бафіновою затокою і протокою Дейвіса, на сході – Атлантичним океаном, на заході Тихим океаном. За площею друга країна після Росії.

Клімат

Частина материкової території Канади і велика частина Канадського архіпелагу лежить в зоні вічної мерзлоти. Інша частина – в північній помірній зоні. Клімат Канади відрізняється в різних регіонах. Але в цілому по країні зима характеризується великими снігопадами і морозами, а літо помірними температурами.

Флора країни на північній частині тундрова. Прибережні райони зайняті лісами. Провінції прерій покриті травами.

Фауна представлена пушними тваринами : песець, соболь, куниця, норка, росомаха. Із великих звірів тут проживають бури ведмідь ,рись, вовк, бари бал, карибу, бізон, товсто роги.

Корисна інформація для туристів

В Канаді проживають вихідці із західної Європи, Росії, України, Китаю. Найбільша різниця між англомовними і франкомовними канадцями. Перші перейняли культурні традиції Великобританії і США. Вони пунктуальні в переговорах і надійні. Другі орієнтуються на францію. При ведені розмови вони точні, але на неофіційні мироприємства можуть запізнюватися. Якщо туристові доведеться відвідати будинок Канадця то найкращими подарунками будуть квіти, цукерки, алкоголь. Перед тим як ставити палатку в сільській місцевості, то потрібно дізнатися наскільки вона безпечна.

Чайові в Канаді складають 10-15% від вартості послуги.[4]