Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Качанов Владислав Лаборатона робота 8.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
44.48 Кб
Скачать

Програмне забезпечення

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Реферат на тему:«Прикладне Забезпечення»

Виконав:

Ст. гр. Екр-11с

Качанов Владислав

Львів 2012

Введення

Представлення інформатики як наукової дисципліни пов'язано з розглядом проблем організації обчислень та обробки інформації за допомогою ЕОМ і всередині ЕОМ, а також принципів організації і роботи машинних інтелектуальних систем (систем штучного інтелекту) на ЕОМ.

Вивчення принципів обробки інформації та організації обчислень проводиться на прикладах розв'язання економічних задач, при цьому рішення задач доводиться до отримання результатів на ЕОМ шляхом складання калькуляцій, баз даних і програм з паралельним аналізом і доказом правильності одержуваних результатів.

Рішення задач у певній проблемної області можна вирішити за допомогою прикладних програм. При проведенні складних математичних обчислень можна використовувати функції програми Excel. Про прикладному програмному забезпеченні та функціях Excel я і хочу написати в своїй контрольній роботі.

1. Прикладне програмне забезпечення. Офісні системи. Сапр

1.1. Прикладно е програ ммное забезпе чення

Прикладно е програ ммное забезпе чення (прикладне ПЗ, прикладні програми) - програми, призначені для виконання певних користувальницьких завдань і розраховані на безпосередню взаємодію з користувачем. На відміну від прикладного, системне програмне забезпечення (операційна система) використовується для забезпечення роботи комп'ютера самого по собі і виконання прикладних програм.

Якщо в якості простий аналогією розглядати операційну систему як корпус, мотор, шасі, колеса і інші компоненти автомобіля (ті деталі які дозволяють автомобілю їхати), то роль прикладних програм будуть грати рульове керування, сидіння, приладова панель, кондиціонер і т. п., тобто ті частини які дозволяють нам використовувати автомобіль з метою пересування в ньому і різноманітні додаткові опції, що підвищують зручність цього використання. Аналогічно автомобілю, яким неможливо користуватися без керма, хіба що тільки для обігріву приміщення, так і комп'ютер без прикладного ПЗ практично не потрібен, можна з нього зробити хіба що файл-сервер або принт-сервер.

У деяких типах вбудованих систем прикладне та системне програмне забезпечення може бути практично нероздільно, як, наприклад, у випадку ПЗ для відеомагнітофонів або мікрохвильових печей.

Прикладне програмне забезпечення - програмне забезпечення, що складається з:

- Окремих прикладних програм і пакетів прикладних програм, призначених для вирішення різних завдань користувачів;

- Автоматизованих систем, створених на основі цих (пакетів) прикладних програм.

1.1.1. Менеджер завантажень

Менеджер завантажень призначений для автоматизації та прискорення завантажень різних файлів з ​​мережі Internet. Як правило, програми такого класу вміють створювати кілька одночасних підключень до файлу, що знаходиться на FTP або HTTP проксі-сервер, що зменшує час скачування, автоматично докачувати файли, якщо з яких-небудь причин стався обрив зв'язку, а також планувати роботу на певний час, що дозволяє завантажувати файли під момент найбільшої розвантаження мережі.

1.1.2. Архіватори

7-Zip

Архіватор 7-Zip - архіватор з високим ступенем стиснення. Підтримує ZIP, 7z, RAR, CAB, GZIP, BZIP2 і TAR архіви. Ступінь стиснення для ZIP формату на 2-10% вище, ніж у PKZip / WinZip. Висока швидкість. Є версія для командного рядка і

WinRar - один з найвідоміших архіваторів, підтримує велику кількість архівів. Простий у використанні, володіє високим ступенем стиснення файлів. Має можливість створювати архіви (SFX), додавати інформацію для відновлення, коментар, блокувати архіви від змін, а також розбивати архів на декілька томів (тобто з можливістю створювати томи будь-якого розміру).

1.1.3. Плеєри відео-файлів

Плеєри відео-файлів - це програми, за допомогою яких можна програвати wav, avi, mid, але і mp3, qt, avs, wms, wmf, wmv, wma, aiff і інші формати.

Останнім часом все більшого поширення набуває DivX - технологія відеозапису, що дозволяє практично без втрати якості отримувати відео-файли значно меншого розміру, ніж DVD.

Bsplayer

Один з лідерів серед плеєрів, що підтримують DivX. Хороша якість відтворення, уміння масштабувати зображення, невелике навантаження на процесор, підтримка субтитрів, можливість проглядання фільму на декількох мовах - ось основні риси цього програвача. І про інтерфейс: він простий, зрозумілий і допускає свою зміну за допомогою скінів.

JetAudio

Універсальний програвач музичних і відео-файлів, ріппер, конвертер і т.д., загалом, все в одному комплекті. Програма підтримує практично всі музичні формати (тобто MP3, MP2, WAV, MID, REAL AUDIO / VIDEO, S3M, MOD, MPG, AVI, MOV, Video / Audio CD, RealPlayer G2 і деякі інші формати мультимедійних файлів). Дозволяє записувати аудіо-компакт-диски або копіювати їх вміст на жорсткий диск ПК, а також накладати на композиції різні ефекти. Програма підтримує синхронізацію для караоке, є еквалайзер, конвертер форматів, редактор тегів, Кроссфейдінг, субтитри і т.д.

1.1.4. ICQ-клієнти

ICQ - це інтернет-пейджер, призначений для обміну короткими текстовими повідомленнями між користувачами мережі. ICQ приваблює, перш за все, можливістю спілкування в режимі реального часу. Якщо вам необхідно щось запитати у одного, або просто перекинутися парою фраз, обговорити справи або просто познайомитися з людьми зі всього світу, необхідно встановити програму і зареєструватися. При реєстрації в мережі ICQ кожному користувачеві призначається унікальний ідентифікаційний номер (UIN). За цим номером ваші друзі та знайомі можуть знайти вас серед мільйонів інших користувачів ICQ. Після реєстрації в контакт-лист програми (тобто в список Ваших співрозмовників) можна додавати користувачів ICQ, а також здійснювати пошук за відповідними параметрами. При цьому Ваш контактний лист зберігається на сервері ICQ, що дає можливість завантажувати його з будь-якого комп'ютера, де б Ви не знаходилися.

Особливістю ICQ є те, що для зв'язку з співрозмовником не потрібно його обов'язкову присутність в Інтернеті. Вибираєте користувача і посилаєте йому повідомлення, і при наступному вході в ICQ він отримає ваше повідомлення.

Для спілкування в мережі ICQ, крім стандартних програм ICQ і Icq Lite, існує велика кількість ICQ-клієнтів. Кожен клієнт розрахований на конкретного користувача і має свої особливості, переваги і недоліки. Для користувачів, які люблять простоту, але в той же час цінують зручність, можна порекомендувати використовувати & RQ або Miranda. Це найбільш популярні клієнти.